Se oss i sosialt media

DRIFT

Nye Ål kulturhus får elektronisk etterklangsystem

Avatar photo

Publisert

den

Takket være en sjenerøs pengegave fra Sparebankstiftelsen DnB blir det et nytt elektronisk akustisk system i det nye Ål kulturhus.

– Byggingen er i gang. Spuntearbeider pågår, og selve nybygget vil stå under tak i slutten av året, forteller Anita Borrmann Skoglund til Kulturhusmagasinet.no.
Alt skal stå ferdig i november 2019.
En viktig del av kulturhusprosjektet er at det blir en landsdelscene for dans, hvor selve dansehallen har ni meter til taket og store vindu ut mot Hallingdalen. Det kommer også et nytt bibliotek med terrasse, turistkontor, voksenopplæringslokaler og frivillighetssentral.
Det er det nåværende kulturhuset som nå utvides og ombygges.
Ål kulturhus har nå fått to millioner kroner fra DnB. De er øremerket det ålingen kaller et «elektronisk etterklangsystem», systemer Kulturhusmagasinet.no har skrevet om tidligere.
– En fantastisk beskjed, som vi reagerte på med stormende jubel. Det finnes foreløpig få slike anlegg i Norge. Vi får også til den utvidede bruken av landsdelscenen som vi ønsker, uttaler kulturhussjefen til lokalavisen Halingdølen. (Bak betalingsmur.)
Ål kulturhus skal kalle dansesatsingen for «SPRANG», etter en navnekonkurranse.
I dagens kulturhus er det scene for teater og konserter (storsalen, med 350 seter) og kinosal (veslesalen).
Det nye systemet kan gjøre at det kan fremføres «unike akustiske folkemusikk-konserter».
Anita Borrmann Skoglund sier, som kjent er, at det finnes flere tilbydere av slike anlegg, og nevner bl.a. MeyerSound Constellation. Også Yamaha har det de kaller Active Field Control (AFC), mens Audiens Norge tilbyr Vivace og Vivello.
Les en sak om dette her:
http://kulturhusmagasinet.no/yamaha-ser-et-stort-potensielt-marked-for-afc/

Kulturhussjef Anita Borrmann Skoglund i Ål kulturhus. Foto: Ål kommune.


– Dette er fremtiden, og det gir langt større bruksmuligheter enn et ordinært PA-anlegg. Kort fortalt vil et såkalt AAS-system optimalisere rommets akustikk slik at det kan benyttes for akustiske fremføringer. Uansett hvor man sitter i salen vil et slikt system skape det optimale lydinntrykket, sier Borrmann Skoglund til vårt nettsted.
– For Ål vil et AAS-system legge til rette for akustiske konserter, spesielt med tanke på folkemusikk, men også med mulighet til f.eks å kunne kombinere både dans og akustisk musikk i samme rom.
Kulturhussjefen er veldig glad for at arbeidet nå er godt i gang og at den viktige brikken mht. akustisk system er sikret finansering.
– Det er ennå langt fram, men den som venter på noe godt, vet du, sier hun med et smil.
Les mer om kulturhusplanene i Ål i vår tidligere artikkel her:
http://kulturhusmagasinet.no/na-far-ogsa-al-et-moderne-kulturhus/
 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær