Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

– Ole Paus' første konsert var 30 minutter musikk og én time krangling med publikum

Publisert

den

Nå er alt som Ole Paus gav ut på 1970- og 1980-tallet samlet i hver sin boks, samtidig som tekstene skal bli bok.

– Christer Falck og John Richard Stenberg har visstnok gravd frem alt jeg har spilt inn fra de to tiårene, også noe som aldri har vært gitt ut, heter det fra Paus på Facebook.
For Paus på boks-prosjektet samler ikke bare remastrede utgaver av studioalbumene hans, men også «en drøss med revyer, reklamekassetter, sanger for veldedige formål og liveopptak», ifølge prosjektets crowdfundingside.
Ole Paus kan nemlig notere seg både reklamesanger for Pioneer, og sang skrevet til for Folkeaksjonen for melk og brød.

Paus fotografert i en hjemme hos-reportasje i 1974, med en bildetekst fra den gang som lød: «Visesangeren og lyrikeren Ole Paus bestemte seg for fire år siden å leve for det eneste han kunne og ville i verden å lage viser og skrive. Han er glad for at publikum liker de tingene han lager.» Foto: Aage Storløkken Aktuell / NTB scanpix


Boken «Paus – Poeten» inneholder alle tekstene Ole Paus har skrevet, i tillegg til intervjuer av venner, kjente, musikere og de som var der da det smalt, melder Falck Forlag videre.
– Det har nå tatt oss over et år å kartlegge denne utrolig uoversiktlige katalogen til Ole. Vi har gravd i platesamlinger, på Nasjonalbiblioteket og hos slekt og venner, og funnet musikalske gullbarrer, sier Christer Falck til NTB, og røper:
– Et eksempel er den aller første konserten Ole gjorde i Kongsberg i 1970. En konsert på 1,5 time, men som endte med 30 minutter musikk – og en time med krangling med publikum.
Utgivelsen feires fredag 22. november på Josefine, der Ole Paus én eneste gang skal spille gamle sanger om igjen, mens folk kan spise pølser og taco i beste tidsånd.
– Jeg skal spille to bittesmå konserter på Josefines. En som markerer 70-tallet og en som markerer 80-tallet, sier Paus. (NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær