ARRANGEMENT

På skolebenken hos EHS med Benum-Jon

Jon Karstensen, produktsjef hos Benum og Frode Trondahl, senior lydtekniker hos EHS. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no.

SKEDSMOKORSET: Rundt 25 lydteknikere fra det vide Øst- og Sørlandet tok turen til EHS AS rett før pinse for å lære seg mer om Shures trådløsteknologi – og få siste nytt om de forestående frekvensendringene.

Tirsdag 28. mai 2019 inviterte EHS AS og Benum til Shure Wireless Workbench-kurs, under ledelse av lydnestor Jon Karstensen, produktsjef hos Benum.

ANNONSE FRA BOSE:

På jakt etter nye frekvenser

På senvinteren 2019 ble det klart at 700 MHz-båndet fra 1. november 2019 blir stengt for bruk av trådløse mikrofoner og kringkasting.

700 MHz-båndet forsvinner rekordraskt for trådløse mikrofoner

Jon Karstensen er blant de i Norge med mest erfaring innenfor trådløse lydsendinger og er i god dialog med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og taler bransjens sak. Kursdeltakerne fikk en liten oppdatering på siste nytt.

Blant annet er http://finnsenderen.no nå oppdatert slik at man kan se ledige frekvenser før 01.11.2019 og etter 01.11.2019.

Produktsjef Jon Karstensen hos Benum kan det meste om trådløse mikrofoner og holdt kurs for lydhøre teknikere hos EHS tirsdag 28. mai 2019. Foto: Per Mork, cenemagasinet.no.

Frode Trondahl, senior lydtekniker hos EHS, forteller til Scenemagasinet at det ble stinn brakke i EHS’ nye lokaler, i foajeområdet, da kurset ble avholdt.

Da Scenemagasinet stakk innom for å lodde stemningen var det en fin gruppe av lydhøre menn (og én kvinne) som fikk med seg Karstensens mange gode råd.

Det kom teknikere fra hele Østlandet, og byer som Gjøvik i nordlige deler, samt Drammen, Porsgrunn og helt ned fra Arendal.

Jon Karstensen, produktsjef hos Benum. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no.

– Folk virket veldig fornøyde med kurset, sier Frode Trondahl.

– Etter dette kurset er man litt tryggere på trådløs når man skal ut på jobb, med noen flere praktiske tips som selv de største proffbrukerne kan ha godt av å få en oppfriskning av. For eksempel om noe er glemt eller ikke sjekket i softwaren. Det blir litt sånn «aha! det var sånn det var»-opplevelse, sier Trondahl og ler litt.

Selv har EHS AS, som et av de største utleiefirmaene på det sentrale Østlandet, nylig foretatt en stor investering i nytt Shure Axient Digital-utstyr. De kan nå tilby sine kunder 30 kanaler med Axient Digital, med en kombinasjon av ADX- og AD-sendere. Inkludert Spectrum manager og showlink.

EHS har mye Shure i sortimentet sitt, og hadde en del eldre utstyr, blant annet Shure UR4D, som ikke kan brukes når 700 MHz-frekvensene blir en saga blott.

Shure-kurs hos EHS. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no.

– Vurderte dere andre enn merker Shure?

– Ja, vi vurderte flere løsninger, forteller EHSs lydmann.

– Hovedgrunnen til at vi igjen valgte Shure er at vi har så mye infrastruktur bygd opp rundt Shure fra før av. Hadde vi valgt et annet merke ville vi måtte bytte mye antenner og distribusjonsløsninger. Det ville heller ikke blitt rimeligere å velge et annet merke. Shures Workbench software er unikt bra. Den er bedre enn softwaren til de andre leverandørene, mener Frode Trondahl.

– Hvorfor?

– Den største forskjellen er at når står du på en jobb og må gi frekvenser til andre, så kan du kalkulere Sennheiser og andre merker rett fra Shure Workbench. Software fra konkurrende merker har nemlig ikke mulighet til å kalkulere frekvensene til sine konkurrenter.

Shure-kurs hos EHS. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no.

Mer om EHS:

EHS er lykkelige som mellomstore

Mer om frekvensskiftet:

700 MHz-båndet forsvinner rekordraskt for trådløse mikrofoner

Mer om Shure:

Shure har nå «WestEnd»-nivå på minimikrofoner og hodebøyle

En aparte seminarturné

Mer om Benum:

PA-produsenten Adamson kåret Benum til «Årets distributør»

LLB 2019: Benum skal ha «freshe ting», sier Ronald Hernes.

Slik var sivilingeniør Benum

Bilder:

Jon Karstensen, produktsjef hos Benum og Frode Trondahl, senior lydtekniker hos EHS. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no

Produktsjef Jon Karstensen hos Benum kan det meste om trådløse mikrofoner og holdt kurs for lydhøre teknikere hos EHS tirsdag 28. mai 2019. Foto: Per Mork, Scenemagasinet.no

Blant kursdeltakerne fant vi blant annet (nevn noen navn + firma) – så det var én kvinne der? Flere? Navn, firma?

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like