Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Pet Shop Boys: Lover «greatest hits live» når de kommer til Oslo

Publisert

den

Pet Shop Boys er klar med nytt album og til sommeren 2020: OverOslo-festivalen.

Det var i 1981, i London, at nordengelske Pet Shop Boys grunnla duoen.
Snart herjet de internasjonale salgslister og dansegulv med visittkort som «West End Girls», «Domino Dancing» og «What Have I Done to Deserve This?». Samtlige blir å høre under OverOslo-festivalen i juni.
– Det er første gang vi kjører «greatest hits» live, sier Lowe, som bedyrer at Tennant og han ikke har tuklet for mye med originalene.
– De blir absolutt gjenkjennbare. Når du hører «It’s a Sin», vil du at den skal låte som «It’s a Sin». Vi har bare gjort ting kraftigere, mer moderne og mer energiske, samtidig som vi har kortet ned de lengste sangene. Altså tør jeg påstå at det klinger bedre.
– Etter fylte 60, dere er ikke blitt for gamle til å dra på turné?
– Vel, det vet vi først når vi nærmer oss enden på den. Vi har strengt tatt ikke satt noen sluttdato, heller, så vi får rett og slett se hvor gamle vi føler oss når vi kommer dit. Når det er sagt, holder jo Rolling Stones koken, mens Paul McCartney er booket til Glastonbury. Pop- og rockfolk pensjonerer seg aldri. De gir jernet til de stuper.

Pet Shop Boys anno 2020. Foto: Joseph Sinclair.


 
På «Hotspot» har Pet Shop Boys lagt seg i kjølvannet til en annen berømt landsmann. De har nemlig spilt inn i Berlins Hansa Tonstudio, udødeliggjort av David Bowie. Ifølge Lowe er miljøskiftet merkbart i musikken.
– Selv om lokalene kanskje ikke er like atmosfæriske lenger, får du uansett en smak av historien, sier han.
– Vi har prøvd å fange atmosfæren av Berlin som sådan. Det låter en anelse mer tettpakket enn de to foregående skivende våre, med litt av den industrielle tyske sounden.
– Hva har vært høydepunktene gjennom en snart 40-årig karriere?
– For min del var det da jeg så Arsenal mot Paris Saint-Germain, og den franske fansen sang: «Awaaay, Paris Saint-Germain!»
Lowe nynner på Pet Shop Boys-versjonen av Village Peoples «Go West», en slager også blant fotballkjennere.
– Så, da «vi» tok ledelsen, var det «våre» tilhengere som overtok melodien: «One-niiil to the Arsenal!» Det var simpelthen fantastisk.
På plata «Hotspot» (lanseringsdato: 24.01.2020) slår Chris Lowe og Neil Tennant et slag for likekjønnet ekteskap på kuttet «Marriage in Berlin», perfekt timet til at Nord-Irland legaliserte det denne måneden.
Men skjønt kampen er kommet langt, har den et stykke igjen, understreker tangentisten Chris Lowe.
– Mye har forandret seg siden 80-tallet, da Thatcher innførte regler mot å «promotere» homoseksualitet, sier han med referanse til toryenes famøse Section 28-lov, avskaffet i 2003.
– Men ikke glem at vi har en vestlig vinkling på det. Midtøsten, Russland, Kina, Filippinene – store deler av verden – har ikke opplevd den samme framgangen. Det er ikke sånn at krigen er vunnet mot intoleranse og diskriminering, legger Lowe til.
– Hva har vært bunnoteringene?
– Én av dem kom iallfall da vi ga konsert i Grimsby i Nord-England for lenge siden. Arenaen var en slags idrettshall som var maks halvfull. Jeg mener å huske at selv fish’n’chips-kiosken var stengt idet vi entret scenen.
Lowe flirer.
– Jeg tror Neil var klar til å kaste inn håndkleet der og da. Men du vet, sånn er showbiz – det går opp og ned, konstaterer han.
– Og personlig ville jeg ikke byttet det ut med noe.
Fakta om Pet Shop Boys

  • Britisk synthpopduo etablert i London i 1981
  • Består av Neil Tennant (vokal) og Chris Lowe (tangenter/programmering)
  • Har utgitt 13 langspillere inkludert debuten «Please» (1986)
  • Den 14., «Hotspot», slippes denne uka
  • Opptrer under OverOslo-festivalen 19. juni

(NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær