STATISTIKK

PPDS er for første gang nordisk markedsleder

Philips MediaSuite, hotell-TV-ene, er PPDS sin største suksess de siste to årene. Foto: PPDS.

PPDS, som står bak Philips profesjonelle TV-er og signageskjermer, solgte mest av alle produsenter i første kvartal 2021.

Det viser tall fra DMR AS, frigitt av PPDS.

ANNONSE FRA BOSE:

I en pressemelding står det at Philips i januar, februar og mars 2021 hadde en markedsandel som var nesten dobbelt så stor som Samsung og nesten fire ganger så stor som Sony.

Ifølge kilder i bransjen oppnådde Philips ca. 36 prosent av markedet i første kvartal 2021, mens Samsung endte på 21 prosent og Sony på 10 prosent.

Tallene inkluderer Norge, Sverige, Danmark og Finland, og dekker kategoriene 4K UHD og HD-skjermer.

En av skjermtypene som Philips har mest suksess er hotell-TV-ene Philips MediaSuite. Disse har selskapet siden 2019 har solgt i 110.000 eksemplarer i Norden alene.

Ser vi på det norske markedet har Philips innenfor segmentet hotell-TV en markedsandel på nærmere 60 prosent i første kvartal 2021 i Norge, mens LG er på litt over 20 prosent. Samsung har 18 prosent og Sony 1,4 prosent.

Innenfor Large Format Display (LFD)-segmentet er situasjonen helt annerledes.

Der er Samsung størst, med nesten halvparten av markedet, etterfulgt av Philips, LG og NEC Sharp med pluss/minus ti prosent hver.

Deretter følger Smart, Sony og Panasonic med mindre andeler. Dette viser salgstatistikk som PRO AV MAGASINET har fått opplyst fra ulike kilder i bransjen.

DMR-Dahl Market Research AS – eid av Morten Dahl – skriver på sine nettsider at de «er et frittstående og uavhengig analyseselskap som siden 1989 har laget markedsanalyser innenfor kontor- og datamarkedet.»

OBS! Philips Professional Display Solutions vil nå kalle seg PPDS. Et nytt slagord er også klart: «Powering evolution». Philips hevder de er den aktøren i bransjen med størst vekst innenfor digital signage, LED-display og profesjonelle TV-løsninger. PPDS er en del avTP Vision Europe B.V. – verdens største produsent av monitorer.

LES OGSÅ:

Lanserer PPDS Corporate Configurator

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like