Se oss i sosialt media

FESTIVAL

Premiere for ny, norsk livestrømmeplattform for virtuelle festivaler

Publisert

den

Den norske livestrømmeplattformen Rqstival tas i bruk for første gang under Tjuven Musikkfest på Hamar.

Plattformen – med en gratis app – beskrives som optimalisert for musikkindustrien, der artister, plateselskaper og festivaler kan lage sine egne, interaktive festivaler og konserter og tjene penger via digitale billetter og donasjoner.
– Vi ønsker å gi liveindustrien en enkel strømmeplattform hvor de selv eier rettighetene til innspillingen samt kan få inntjening fra både billettsalg og donasjoner. Dette blir vår verdenslansering, og vi er i dialog med flere store, internasjonale musikkaktører som ser frem til å få en livedemo av produktet, sier Rqstival-gründer Christoffer Bølla Riseng.

Christoffer Bølla Riseng står bak en ny livestrømmingsplattform, med blant annet en gratis app, som ble utviklet da koronaen stoppet kulturlivet. Denne helgen har den premiere på Hamar. Foto: Privat.


 
Ifølge Music Norway videreutviklet han en eksisterende app i kjølvannet av koronapandemien, og beskriver Rqstival som «en hybrid av YouTube og Twitch, bygd av musikkbransjen for musikkbransjen». I
I en pressemelding opplyses det om at han nylig fikk innvilget 2,6 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge, mens norske investorer er inne med hele fem millioner kroner.
Rqstival, der de to første bokstavene står for «request», var en av to norske start-uper tatt ut til den europeiske satsingen #NextStageChallenge – som skulle søke å finne nye, teknologiske muligheter er etter at covid-19 knuste livemusikken. Dette ifølge Music Norway  som var blant initiativtagerne.
Helgen 31. juli til 2. august 2020 prøver duoen Paper Crown, som består av Ørnulv Snortheim og Johanne Kippersund, seg på Rqstival. De er blant de ti artistene som blir å høre under musikkfestivalen Tjuven på Hamar, foran et publikum på maks 200.
– Vi gleder oss til å fremføre vår nye single «Back Of My Mind», og det er ekstra stas å kunne opptre på verdenslanseringen, sier Snortheim og Kippersund.

Bandet Paper Crown. Foto: Privat.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær