Se oss i sosialt media

BRANSJEORGANISASJON

Rolf-Cato Raade glad for et svært godt kulturhusår-2017

Avatar photo

Publisert

den

Rolf-Cato Raade sier at kollegene over det ganske land har all grunn til å være stolte over jobben de gjør og innsatsen som legges ned av alle ansatte ved landets kulturhus.

– Etter en særdeles travel førjulstid unner jeg alle kolleger i nettverkets 126 medlemshus en riktig god og velfortjent julefeiring, sier Raade, som er styreleder
i Norsk Kulturhusnettverk (NKN) og direktør for Stormen Konserthus i Bodø.
Han mener at landets kulturhus er en naturlig arena for alle arrangement fra konserter med de største stjerner til kulturskolen, kor, korps og skoleavslutninger.
– Alle tas i mot og behandles med stor profesjonalitet. Vi skal være stolte over den viktige jobben som gjøres, og nyte julen før høstsesongen sparkes i gang i januar, sier Raade i en samtale med Kulturhusmagasinet.no.
– Hvordan var kulturhusåret 2017 for Stormen Konserthus?
– Det har vært et bra år for Stormen Konserthus preget av høy aktivitet og gjennomgående meget god kvalitet både kunstnerisk, og ikke minst faglig fra våre dyktige og dedikerte medarbeidere. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både publikum, arrangører, artister og presse og jeg får til stadighet høre at «å komme til Stormen, det er en drøm – her er alt på stell og alle er så hyggelige og profesjonelle.»
– Så publikum fortsetter å omfavne Stormen. Det er mye takket være den mottakelse, kvalitet og service våre medarbeidere yter. Jeg er stolt over den gode jobben som gjøres.
– Hvordan opplever du utviklingen av NKN i 2017 med stadig flere medlemmer og økende profesjonalisering?
– Jeg synes 2017 har vært et godt år for NKN. Nettverket fikk videreført støtten til Kulturspirer-prosjektet fra Kulturdepartementet, noe som bidrar sterkt til anerkjennelse og profesjonalisering av NKN. Vi har gjennomført to fagseminar med gode tilbakemeldinger og hatt et godt årsmøte. Det er også gledelig at vi har fått åtte nye medlemmer i 2017.
– Hva er de viktigste sakene NKN bør jobbe med i 2018?
– Vi skal fortsette å jobbe med «kulturmoms-saken». En innføring av lav moms hadde gjort hverdagen betydelig enklere og mer forutsigbar for våre medlemmer, og det er noe vi skal fortsette å argumentere for. Vi skal også jobbe med å bli en enda bedre organisasjon med kompetansehevende tiltak for våre medlemmer, og vi skal lage en flott og inspirerende fagkonferanse i Oseana i april 2018.

Styreleder Rolf-Cato Raade i Norsk Kulturhusnettverk er til daglig adm. direktør for Stormen Konserthus Bodø KF. Foto: Per Mork, Kulturhusmagasinet.no ©

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Facebook

populær