DØDSFALL

Skuespiller Morten Røhrt er død

Morten Røhrt var konferansier på Oscarshall ved overrekkelsen av Stortingets gave i anledning jubileet Kongepar i 25 år i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mangeårig skuespiller ved Oslo Nye Teater, Morten Røhrt (64), er død.

– Det er med stor sorg vi meddeler at vår kjære kollega Morten Røhrt er gått bort. Han døde uventet i sitt hjem natt til lørdag 31. mars, og våre tanker går til hans familie og venner. Morten etterlater seg et stort savn og tomrom, skriver informasjonssjef Margareta Magnus Myhre i en pressemelding fra Oslo Nye Teater.

ANNONSE FRA BOSE:

– Vi takker Morten Røhrt for sitt store talent, hans teaterkunnskap og engasjement. Han vil bli dypt savnet av alle på teatret og et stort publikum, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre.

Skuespiller Morten Røhrt fotografert på 17. mai i Oslo 2006. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB SCANPIX

Bredt repertoar

Morten Røhrt var født i Oslo i 1954 og utdannet ved Statens Teaterhøgskole i 1977. Han arbeidet ved Rogaland Teater, Den Nationale Scene og ved Nationaltheatret foruten sitt lange engasjement ved Oslo Nye Teater. Han hadde også flere roller i TV og på film, blant annet «Hotel Cæsar» på TV 2.

Han spilte i flere kabareter, musikaler og var mye brukt i radio.

– Morten medvirket i et bredt repertoar fra Shakespeare og Dostojevskij til Oscar Wilde, musikaler, one-man-show og ny norsk drama­tikk. Han studerte og spilte Shakespeare ved The Globe, hvor han også representerte Norge under OL-kultursesongen, skriver Margareta Magnus Myhre.

Arbeidet med oppsetning

Allerede i 1976 jobbet han på Oslo Nye Teater som inspisient. Som skuespiller ble ansatt ved teateret i 1992 og medvirket i en mengde oppsetninger hovedscenen, på Centralteatret og også som snekker Andersen i dukketeateret på Trikkestallen på Torshov.

Morten Røhrt jobbet for tiden med å sette opp igjen stykket «Deilige gamle teater», som han hadde laget selv sammen med Bentein Baardson.

ANNONSE
ANNONSE
Redaksjonen Redaksjonen

Du vil kanskje også like