Se oss i sosialt media

NYBYGG

Steinkjer får splitternytt kulturhus i 2023

Avatar photo

Publisert

den

Det skal bygges nytt kulturhus i Steinkjer — «Prosjekt Jakob». Det skal inneholde firesals kino, nytt bibliotek, samt konsert-, teater- og flerfunksjonssaler.

Kinoen i Jakob kulturhus skal åpne i løpet av 2023. Steinkjer kommune vil bruke nærmere 500 millioner kroner på det nye kulturhuset.
Kinosenterdelen av Jakob kulturhus er på ca. 1.250 m2, i Weidemann-byggets underetasje.
Kinoanlegget består fortsatt av fire kinosaler av varierende størrelse, kinofoaje, kiosk og støtteareal, men man har i tillegg fått definert areal for nødvendige tekniske rom i tilknytning til hver sal, og oppdelt sluse for bedre lydisolering mellom salene. Det er også etablert lagerareal i tilknytning til kiosk og tekniske rom.
Trondheim Kino fikk tilslaget om å drive kinoen.

Jakob kulturhus i Steinkjer. Illustrasjon: Praksis Arkitekter AS.


Weidemann er nybygget i kulturprosjekt Jakob. Det nye kulturhuset skal ligge mellom Steinkjerelven og Jakob Weidemanns gate. Plassert fra brua ved torget og ned til Strandvegen.
Konsert-, teater- og flerfunksjonssalene i Weidemann er planlagt ut ifra et ønske om å ha en kvalitet som sørger for at nasjonale og internasjonale produksjoner finner tilbudet tilfredsstillende.
Storsalen går gjennom tre etasjer fra underetasjen og opp. Her er det plass til et publikum i amfi med opptil 595 sitteplasser. I tillegg er salen prosjektert med tilpasning til maksimal akustikk for hovedfunksjonsområdene innenfor teater og konsertopplevelser. Salen skal få et elektronisk etterklangsanlegg som sørger for akustisk justerbarhet til alle aktuelle bruksområder. På den måten skal storsalen framstå i pakt med de aller beste i regionen og i landet. Storsalen har skyvbart amfi på underetasjeplanet.
Lillesalen på ca. 200 m2 har en høyde gjennom to etasjer, og er planlagt som en flerbrukssal som skal dekke en rekke forskjellige behov. Salen skal blant annet ivareta funksjonen som livssynsnøytralt
Storsalen og lillesalen vil utgjøre til sammen 725 m2 for bankett og andre areal på flatt gulv. Storsalen, lillesalen og kinosalene vil til sammen utgjøre det største konferansesenteret i regionen.

Fra Steinkjer kommunes dokumenter om Jakob kulturhus.


 

Fugleperspektiv på Jakob kulturhus. Illustrasjon: Praksis Arkitekter AS.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær