Se oss i sosialt media

RIKSTEATRET

Teater til folket fra nystartede Applaus Scenekunst

Avatar photo

Publisert

den

Nyskapningen Applaus Scenekunst skal i 2018 vise teaterforestillinger via nett for barn og unge over hele landet.

Applaus er inspirert av engelske Digital Theatre, og har foreløpig intensjon om samarbeid med Riksteatret, Det Norske Teatret og kommende Vega Scene i Oslo.
– Planen er å innlede samarbeid med flere nasjonale og regionale teatre. På sikt ønsker vi å dekke hele landet, slik at alle kan få mulighet til å oppleve forestillinger fra teatre som ellers ikke er tilgjengelig, sier Monica Boracco, styreleder i Applaus.
– For oss på Riksteatret kommer etableringen av Applaus på helt riktig tidspunkt. Vår oppgave er å sørge for at scenekunst av ypperste merke når flest mulig mennesker over hele landet, og vi har allerede selv gjennomført flere pilotprosjekter med digital overføring av våre forestillinger. Men gjennom samarbeidet med Applaus vil vår egen satsning sikres både fullverdig kvalitet og bredere distribusjon. Dessuten hadde vi med vår kritikerroste oppsetning av Gjengangere nå en særlig egnet produksjon å tilby, sier Tom Remlov, som er teatersjef for Riksteatret.

Riksteater-sjef Tom Remlov under Riksteatrets 2017/2018-presentasjon onsdag 16. august 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no


Den første produksjonen som blir tilgjengelig via Applaus Scenekunst er Gjengangere, som produseres av Riksteatret.
Gjengangere skal vises på et utvalg skoler i første halvdel av 2018. Forestillingen tilbys gratis til utvalgte videregående skoler i dette pilotprosjekt.

Riksteatret vil i tillegg til selve forestillingen stå for produksjon av det pedagogiske materialet og ekstramateriale som karakter- og handlingsanalyse.
Det vil også være bakgrunnsmateriale som forklarer hva teater er og hvordan en forestilling blir til.
– I starten retter Applaus Scenekunst seg primært mot barn og unge. Ibsen er pensum i videregående skole, så vi starter der, sier Boracco til Kulturhusmagasinet.no.
Den digitale plattformen er finansiert ved hjelp av en gave fra Sparebankstiftelsen.
– Filosofien bak prosjektet er å gi en digital flate for scenekunst som virker utjevnende både geografisk og økonomisk, og som vil gi flere muligheten til å oppleve teaterforestillinger på høyt nivå, sier Boracco.

Fra forestillingen Gjengangere. Foto: Riksteatret


Applaus Scenekunst skal selv distribuere innholdet til skoler og institusjoner.
Nettkino, i regi av Kulturmeglerne, skal etter planen også komme «inn i bildet».
Det vil kunne gjøre fremtidige produksjoner tilgjengelig for «folk flest».
– Ja, planen er at vi i fremtiden vil ha et samarbeid med Nettkino når det gjelder distribusjon til privatmarkedet, sier Boracco til vårt nettsted.
– De kan løfte frem forestillinger fra oss og til almenheten, vi kan også velge å vise passende filmer i vår tjeneste, skulle vi ønske dette, legger hun til.
– Vi er veldig stolte av å få samarbeide med Applaus med disse produksjonene. Norsk scenekunst har mye spennende å by på, og fortjener å nå et enda større publikum. Det er veldig gledelig at Applaus også legger vekt på å inspirere skoleungdom til å utforske de mange sidene ved teaterproduksjoner, og vi håper at enda flere vil ta del av dette, sier Svanhild Sørensen i Nettkino.
– Kan man bestille Applaus-forestillingene som Nettkino-kunde?
– Våre fremtidsplaner innebærer at vi skal løfte frem enkeltforestillinger for distribusjon i privatmarkedet i Nettkino, svarer Monica Boracco.
– Er det aktuelt å tilby kinoene forestillinger som Event/live cinema?

– Foreløpig har vi ikke kjøpt ut rettigheter for kinodistribusjon, men det er også et mål i fremtidige produksjoner, svarer hun avslutningsvis.
Om Applaus:
Applaus er en non profit bedrift som vil tilby teaterforestillinger digitalt til primært barn og unge gjennom skoler. Den digitale plattformen er utviklet med midler fra en gave fra Sparebankstiftelsen. Initiativtakere er Bente Erichsen, Franzisca Aarflot og Monica Boracco.
Om Nettkino:
Nettkino.no ble lansert i betaversjon i 2017 i samarbeid med DVNor og Kulturmeglerne, og tilbyr ferske kinofilmer på digitale flater. Gründerne bak Nettkino er Elisabeth Sjaastad og Svanhild Sørensen.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær