ARTISTOMTALE

Teppet opp for Anna Karenina, Romeo og Julie og Nøtteknekkeren: Opera- og ballettsesongen er lansert

Baryton Yngve Søberg i operaen Rigoletto. Foto: Erik Berg.

Sola går også opp for kjenninger som Figaros bryllup, Madama Butterfly og Carmen når programmet for høsten 2019 og våren 2020 hos Den Norske Opera & Ballett er klart.

– Dette blir en sesong med noe for alle: Barn og familier, operaferskinger og hardbarka operagjengere, sier Annilese Miskimmon, som er sjef ved Den Norske Opera & Ballett, via pressemeldingen.

ANNONSE FRA BOSE:

Operasesongen i Bjørvika byr også på grøss når nyproduksjoner av to norske regissører står for tur.

Mellom mørke furustammer trer Ole Anders Tandbergs nye versjon av Verdis mesterverk «Rigoletto» fram. Alexander Mørk-Eidem skaper på sin side en skummel og morsom familieforestilling av Humperdincks «Hans og Grete», med blant andre kontratenoren David Hansen.

Den tyske regissøren Christof Loy vil sørge for at vi i februar 2020 kommer tett på det psykologiske dramaet i en ny produksjon av Tsjajkovskijs «Eugen Onegin», med Audun Iversen i tittelrollen.

En annen stor operaopplevelse vanker også med Wagners «Mestersangerne i Nürnberg», i regi av Richard Jones.

Årets store balletthappening blir «Mesteraften x 12». Nasjonalballettens Ibsen-suksesser kommer dessuten tilbake til Hovedscenen i januar, etter gjestespill i Hongkong og Bolsjoj-teatret i Moskva.

Fullt program og info om de ulike forestillingene er å finne på operaen.no. (NTB)

ANNONSE
ANNONSE
Veronica Karlsen Veronica Karlsen

Du vil kanskje også like