RIKSTEATRET

Ti år som kulturhussjef på Flora Samfunnshus

Kulturhusleder Ingvar Hopland fra Flora Samfunnshus - kino og kultur under Riksteatrets 2017/2018-presentasjon. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no

NYDALEN I OSLO: Ingvar Hopland fra Flora Samfunnshus startet i jobben for ti år siden. Å få se smakebiter av Riksteatrets forestillinger synes han er meget matnyttig i arbeidet.

– Det å se noe på forhånd, gjør at du får kjennskap til stoffet på en helt annen måte., Noen ganger får vi tilbud om forestillinger tidlig, og andre ganger i andre runde. I noen tilfeller må vi starte markedsføring og planlegging opp til åtte måneder i forveien, forteller Ingvar.

ANNONSE FRA BOSE:

Selv skal Flora Samfunnshus vise Pulverheksa og vennene hennes, Folk og røvere i Kardemommeby, Gjengangere, Albert & Anna og En mann med navn Ove fra Riksteatrets nye meny.

– Vi kan dessverre ikke bestille hva vil ha, men vi får tilbud om forestillinger og vi sier jo ja, sier Ingvar med et smil.

– Ditt inntrykk av årets sesong?

– Jeg synes de leverer bra! Utfordringen er de tyngre stykkene. For hvem er publikum hos oss? Det viser seg at hovedpublikummet er voksne damer 55 år og oppover. Men med Ibsen-stykket for eksempel vil vi forsøke å få med elever fra den videregående skolen.

Flora Samfunnshus ligger i Florø i Flora kommune i Sogn og Fjordane fylke.

Dette er Norges vestligste by. Florø fikk bystatus i 1860 og var da senter for sildefisket både på 1800-tallet og i 1950-årene.

Det er ca. 12.000 innbyggere i Florø, og det er 45 minutter til Førde

Flora Samfunnshus har mellom 10.–12.000 besøkende pr. år på teaterforestillingene og opp mot 24.000 på kinoen.

– Nå er vi mer aktiv på sosiale medier og lager ikke så mange brosjyrer. Det går på hjemmeside, Instagram og Facebook, slår Ingvar Hopland fast.

Riksteater-sjef Tom Remlov (t.v.) og selveste «Pulverheksa»: skuespiller Maj Britt Andersen, under presentasjonen av Riksteatret 2017/2018-menyen i Nydalen i Oslo onsdag 16. august. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no

Flora Samfunnshus-fakta:

Her finn du mellom anna kino-/teatersal amfi med 387 plassar, bibliotek, kafé, møterom og eit lite galleri. Flora Samfunnshus er Flora kommune si storstove, plassert midt i Florø sentrum.

Huset blei opna i 1979, og har fleksible fasilitetar for dei fleste arrangement. Huset rommar og Flora kommune sitt Informasjon og service kontor, brannstasjon og kontor for ein del tekniske tenester. Bistro To Kokker AS driv kaféen på huset.

Flora kommunale kino har vore i samanhengande drift sidan 1922. I 2011 fekk dei installert digital filmframvisar. Kinoen sel 331 sete runna avstand til lerret. Kinoen har vanlegvis kveldsframsyning på onsdag, laurdag ettermiddag, fredag og søndag. Eigne framsyningar for ulike aldersgrupper/skular/barnehagar på dagtid.

Flora Samfunnshus er medlem i Norsk KulturhusNettverk.

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like