Se oss i sosialt media

SCENEBESØK

Tiårsjubileum for Sjøborg Kulturhus

Publisert

den

Sjøborg Kulturhus i sunnmørsbygden Ulsteinsvik feirer i 2017 ti år. Hva gjør sunnmøringene ut av jubileet? Ganske så mye! Få detaljene her.

Kulturhuset har jubileumsdager i disse dager – 7. til 18. juni 2017 – og skal ha jubileumskonsert lørdag 17. juni, med lokale krefter i spissen, forteller Leif Ringstad, kultursjef i Ulstein kommune, da Kulturhusmagasinet slår på tråden.
Hele kulturhuset syder av aktiviteter i disse junidagene.

Logo for Kulturhus + Kino.


Eva Weel Skram, Cohen på norsk, og mange sterke lokale krefter står på den kulturelle menyen.

Sjøborg Kulturhus + Kino er samlokalisert med Quality Hotel Ulstein, og ligg idyllisk til nær sjøen i sjøfartsbygden på Sunnmøre. Foto: Sjøborg.


Da Sjøborg Kulturhus ble bygd i sin tid kostet det 40 millioner kroner. Det er både kulturhus og hotell – i ett.
Det er en del fellesareal med Quality Hotel Ulstein, og da ble det rimeligere løsninger. Det var 9. juni 2007 at huset formelt ble åpnet.
Huset ligger rett ved sjøkanten i bygda som er kjent for sine solide skipsverft: Kleven Verft AS, Ulstein Group og Rolls Royce Marine.
– Hva var tanken bak kulturhuset og etter ti år: ble ambisjonene oppfylt?
– Ja, det vil jeg si. Målet var å skape regionens beste kulturhus, både med kino, konsertilbud og en scene for lokalkulturen. Det har vært de tre målsetningene vi har hatt.
I en egen lokal jubileumsavis fremhever ordfører Knut Erik Engh (Frp) i Ulstein kommune at det har vært rundt 400.000 besøkende innom kulturhuset i løpet av disse ti årene.
«Selv om jeg må innrømme at jeg var noe skeptisk til at en ville greie å fylle huset med aktiviteter og publikum, kan jeg nå ydmykt fastslå at skepsisen var gjort til skamme. Sjøborg har betydd mye for Ulsteinvik, ikke minst fordi det markerte starten på fornyelsen av sentrum,» skriver ordføreren i sin hilsen.

Det er laget en egen jubileumsavis i anledning Sjøborgs tiårsjubileum.


Kultursjefen trekker spesielt frem kinoen:
– Ja, kinoen har hatt en fantastisk utvikling og har nå et besøk på 33.000 besøkende per år.
Det beste året var 2013, da Sjøborg kulturhus totalt sett hadde 46.000 besøkende, som er fantastisk, mener Ringstad.
– Hvor mye var kinobesøket på før dere bygde huset?
– 12-13.000. Da hadde vi kino i samfunnshuset, forteller Ringstad.
Leif Ringstad sier at det å ha kulturhus og hotell i samme bygg absolutt er noe som kan anbefales.
– Det er et greit konsept å være samlokalisert med små ressurser og rammer. Det nyter begge av. Kulturhusgjestene kjøper også en middag eller handler i baren eller overnatter på hotellet. Er det fullt hus på kulturhuset, er det fullt også i restauranten og baren også.
Selve kinoen har ikke jubileum før 12. oktober 2017, da den ble ferdig noe senere enn resten av kulturhuset.
– Vi har laget en filmsnutt som skal vises under jubileumskonserten, forteller Kristine Brungot, som er kulturkonsulent og kinosjef, da vi slår på tråden til henne.
– Det er intervjuer med besøkende og ordføreren, og snutter av filmer som har vært suksessrike her.
Brungot sier at det er planer om å investere i nye, ordentlige kinostoler fra 2018 av, og at Dolby Atmos igjen er aktuelt for kinosalen nå som det kommer stadig flere filmer i dette formatet.
 

Vakre Ulsteinvik. Foto: Leif Ringstad.


«Kjekt minne frå juni 2007 – opning av Sjøborg kulturhus der fantastiske Silje Nergaard var eit av høgdepunkta,» skriver Kristine Brungot, som er kulturkonsulent og kinosjef, på sin egen Instagram-konto. Foto: Privat. Gjengitt med tillatelse.


 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær