Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Trondheim Lyd-sjefen føler seg lurt av myndighetene

Avatar photo

Publisert

den

Hege Strand, daglig leder i Trondheim Lyd AS og Trondheim Crew AS, er i ferd med å miste motet.

Årsaken er at arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) presiserte til E24 at tiltakspakken for næringslivet, med to varslingsdager i stedet for 14 dager og at lønnsplikt reduseres fra 15 dager til to dager, ikke har tilbakevirkende kraft.
«Vi er alene, overlatt til oss selv. Staten ser ikke oss,» skriver Strand i et leserbrev publisert på Midtnorskdebatt.no.
For, som Strand påpeker, gjelder de nye reglene kun bedriftene som ventet med å permittere til vedtaket var behandlet i Stortinget 18. mars. Det var fem dager etter at de to trøndelagsfirmaene permitterte sine ansatte.
Fem dager for oss utgjør en alvorlig forskjell og kan bety «liv eller død» for vår bedrift. Med dette sier han at alle bedrifter, som hadde mistet alle sine oppdrag og som ventet med permitteringer til fredag da tiltakspakken skulle legges frem, ikke kommer inn under de nye reglene. Det gjør meg så sint at jeg ikke kan skrive hva jeg føler! Men jeg kan si såpass at jeg føler meg så lurt, skriver hun videre i innlegget.
Alle oppdrag ut mai er kansellert for Trondheim Lyd og Trondheim Crew. Nå begynner også sommeroppdragene å forsvinne.
«Fra å gå en strålende vår og sommer i møtet, så har vi nå ingen omsetning. Fra å ha mer enn nok jobb til mine fantastisk engasjerte og kompetente medarbeidere, så har jeg nå permitter alle i 100 prosent. Det er en tøff beslutning for en leder som lever med hjerte utenpå skjorta», forteller Strand i innlegget.

Hege Strand er daglig leder i Trondheim Lyd. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


«Den siste uken har jeg jobbet nærmere 20 timer i døgnet for å skaffe meg og styret en oversikt. Barnet mitt er plassert hos pappaen på ubestemt tid, for her hjemme er det også unntakstilstand. Jeg har nesten ikke spist eller sovet fordi jeg jobber døgnet rundt for å redde arbeidsplassen til verdens beste gjeng og alle våre fantastiske freelancere.»
Strand forteller at LLB-firmaet er «de i svart bak scenen, de som ikke skal vises, de som bare er der. Men vi er de som sørger for all teknisk infrastruktur så konferansen kan gjennomføres, at konserten kan gjennomføres, at eventet kan gjennomføres, at festivalen kan gjennomføres. Vi er de som bidrar til at kulturlivet i Trondheim blomstrer. Vi er de som er med og støtter opp om gode arrangement. Vi er viktige! Hvis ikke vi finnes, hvis vår bransje dør, hvem skal da bidra til konserter, til events, til konferanser, til festivaler? Hvem skal da bidra med hjertet? Vi har aldri bedt om hjelp før. Men nå gjør vi det. Vi lever i en bransje som har en bunnlinje i snitt på 2,5 prosent. Vi har ikke penger på bok. Vi må få hjelp fort, for å overleve.»


Faksmilie fra Midtnorskdebatt.


Les også:
http://scenemagasinet.no/utleiebransjen-blor-har-mistet-100-prosent-av-kommende-omsetning/
http://scenemagasinet.no/bfsp-medlemmene-strommer-til-virke-frykter-konkurser-om-koronakrisen-blir-langvarig/
http://scenemagasinet.no/stor-medlemsvekst-blant-creo-teknikerne/
http://scenemagasinet.no/bfsp-tror-medlemmene-kan-tape-250-millioner-kroner-bare-frem-til-sommeren-2020-2/
 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær