BRANSJEORGANISASJON

Utvidet Musikkutstyrsordning vil ha enda flere søkere

Musikkutstyrsordningen gir lokale utøvere tilskudd til øvingsutstyr. Her fra et av musikkrommene på Huset i Alta med deler av elektronikabandet Stuck In North. Foto: Mads Suhr Pettersen.

Musikkutstyrsordningen ønsker seg enda flere søkere til andre tildelingsrunde – etter å ha opplevd rekordmange søkere i første runde.

I mars 2019 fordelte Musikkutstyrsordningen 25,8 millioner kroner til 103 av de i alt 202 søknadene som kom inn – noe som var en dobling av tildelingene sammenlignet med 2018.

ANNONSE FRA BOSE:

Økte bevilgninger fra Kulturdepartementet sørget nemlig for en utvidelse av ordningen, slik at et bredere spekter av kulturaktører kan få tilskudd – som også kor, korps, klassisk og scenekunst.

Søknadsfrist til andre runde, der over 12 millioner kroner er klare til å gi et løft til kulturarenaer, øvingsrom og lokale kulturaktører over hele landet, er 2. september.

– Musikkutstyrsordningen er nå i en fase hvor vi tilpasser ordningen for også å treffe de nye feltenes behov, sier daglig leder Karen Sofie Sørensen, som nå håper på mange gode søknader fra hele landet – og på tvers av alle sjangre – innen mandagen.

– Det er viktig for oss at både små og store kulturlokaler- og arrangører får med seg at de kan søke slik at de gode prosjektene er sikret muligheten til å motta tilskudd, understreker hun. (NTB)

Karen Sofie Sørensen er daglig leder i Musikkutstyrordningen, og ønsker seg nå flere søkere til andre tildelingsrunde i 2019, hvor man har utvidet ordningen. Foto: Jonathan Vivaas Kise.

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like