Se oss i sosialt media

FESTIVAL

​30-årsjubilanten Førdefestivalen fikk europeisk festivalpris

Avatar photo

Publisert

den

Førdefestivalen er den første norske festivalen noensinne som er hedret med EFFE AWARD.

Under et arrangement i Brussel i Belgia, torsdag 26. september 2019, ble den tradisjonsrike folkemusikkfestivalen – som en av fem festivaler – hedret med den internasjonale EFFE AWARD.
Blant 800 festivaler verden rundt, hadde en jury valgt ut 24 festivalar til en finale, og fem av disse mottok den gjeveste utmerkelsen, EFFE AWARD 2019-2020.

Førdefestivalen sett fra fugleperspektiv. Foto: Arve Ullebø, Førdefestivalen.


Om Førdefestivalen sier juryen:
Førde Traditional & World Music Festival in Norway provides a remarkable example of excellence as well as artistic and curatorial integrity. July 2019 sees its 30th edition, Førde annually presents 300 artists in 90 acts across 30 venues in concerts, workshops, master classes, children’s events and many other endeavours. It has been a winner of Songlines’ best world music festivals worldwide and The Guardian’s top 10 festivals in Europe.
– Det å få en slik utmerkelse og den anerkjennelsen det innebærer, er helt fantastisk. Det viser at vi gjør noe rett og at det blir lagt merke til utover Sunnfjord og Norge, sier direktør Per Idar Almås, som var stolt og glad over å motta prisen.
Til stede under prisutdelingen var også tidligere direktør for Førdefestivalen, Hilde Bjørkum, som nå er kommunaldirektør for kultur og idrett i den nye Sunnfjord kommune, og Ivar Svensøy, representant for vertskommunen Førde, og kommunikasjonssjef for Førdefestivalen, Torill Faleide. Festspillene i Bergen var også blant de 24 festivalane som mottok utmerkelse.

Førdefestivalen. Foto: Arve Ullebø, Førdefestivalen.


De fem festivalene som gikk helt til topps i festivalkåringen var:
Conrad Festival, Krakow i Polen
Festival Deltebre Dansa, Deltebre i Spania
Førdefestivalen, Førde
GogolFEST – Multidisciplinary International Festival of Contemporary Art, ulike byar i Ukraina
Welcome to The Village, Leeuwarden i Nederland

Fra et arrangement på Førdefestivalen. Foto: Førdefestivalen sett fra fugleperspektiv. Foto: Førdefestivalen.


Det er festivalorganisasjonen EFFE, Europe for Festivals Festivals for Europe, som står bak festivalkåringen. EFFE er etablert av European Festivals Association, og støttet av Europakommisjonen og Europaparlamentet. Under prisutdelingen ble det understrekes at kulturelt samarbeid over landegrensene i dag er viktigere enn noensinne.

 
Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, eller Førdefestivalen, er en årlig festival i Førde i Sogn og Fjordane der temaet er internasjonal folkemusikk og verdensmusikk. kronprinsesse Mette-Marit er festivalens beskytter.
ørde Internasjonale Folkemusikkfestival ble arrangert for første gang i 1990. Festivalen foregår hvert år fra torsdag til søndag i uke 27, og har siden 2005 hatt status som knutepunktfestival.
Festivalens hovedarena er Førdehuset, der festivalen tar i bruk både idrettshall, kinosal, teatersal, festsal og foaje for sine konserter. I tillegg blir det arrangert konserter på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa, i Førde Kyrkje og på Festplassen ved Jølstra. Festivalen arrangerer også konserter i kommunene rundt Førde, for eksempel på Jølstramuseet på Vassenden (Jølster), Rytne Gard i Bygstad (Gaular) og Klokkargarden i Dale (Fjaler).

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær