Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Kulturfeltene ulikt rammet av koronakrisen – musikk mistet mest

Publisert

den

Fra nedstengningen av Norge 12. mars og ut april anslås det at musikkfeltet mistet halvparten av inntektene sine.

I scenekunstfeltet er tallet 42 prosent, mens det er 35 prosent for visuell kunst, 25 prosent for museums- og kulturarvfeltet og 23 prosent for bokbransjen, utarbeidet av Menon Economics og BI: CCI på oppdrag fra Kulturrådet.
Basert på anslåtte sesongvariasjoner anslår en ny rapport at kulturnæringen i disse to månedene har mistet en omsetning på 1,5 milliarder kroner.
Da har man tatt for seg hele verdikjeden til den enkelte bransje – og ikke kun salget til forbruker.
– Når en konsert avlyses, er det mange aktører som mister inntekten sin, ikke bare musikerne, påpeker professor Anne Britt Gran ved BI: CCI, mens Kulturrådets direktør Kristin Danielsen uttaler at den «bekrefter mistanken» om hvor hardt kultursektoren er rammet av koronarestriksjonene.
– Samtidig viser den hvor mangfoldig kulturøkonomien er, og hvor viktig det er med treffsikre tiltak som kan gi forutsigbarhet i en veldig vanskelig tid. Det er positivt at kulturministeren nå justerer og viderefører kompensasjonsordningen for kulturarrangører. Nå må vi følge sektoren tett i tiden som kommer, sier Danielsen.
Blant annet har offentlig sektors rolle i de ulike kulturfeltene stor betydning for hvor bratt fallet har vært. Likevel er over en tredjedel av inntektene likevel er blitt revet vekk.
I juni skal de viktigste funnene diskuteres på Kulturrådets konferanse om koronakrisens effekter på kultursektoren i midten av juni 2020. Der deltar blant andre kulturminister Abid Raja, ifølge pressemeldingen. (NTB)

Kulturrådets direktør Kristin Danielsen uttaler at den nye rapporten «bekrefter mistanken» om hvor hardt kulturbransjen er rammet av koronapandemien. Foto: Ilja C. Hendel / Kulturrådet.


Les også:
http://scenemagasinet.no/konsertarrangorene-mener-bransjen-splittes-av-skjev-kompensering/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær