Se oss i sosialt media

KONSERTARRANGØR

Konsertarrangørene mener bransjen splittes av skjev kompensering

Publisert

den

Frivillig organiserte konsertarenaer kvalifiserer til større kompensasjon for tapte inntekter enn andre scener. Det reagerer Norske konsertarrangører på.

– Det gjør at jeg som leder av Norske konsertarrangører havner i en veldig merkelig situasjon hvor halvparten av mine medlemmer har vesentlig bedre kompensasjonsordning enn den andre halvparten – selv om de gjør akkurat det samme i praksis, sier Tone Østerdal i Norske konsertarrangører (NKA), som organiserer 420 norske arrangører, til Kulturplot.
Styrkingen av frivillighetsordningen i revidert nasjonalbudsjett innebærer at frivillig organiserte konsertarenaer som Folken i Stavanger og Energimølla i Kongsberg kvalifiserer til kompensering for flere tapte inntekter enn Byscenen i Trondheim, Terminalen i Ålesund og Parkteatret i Oslo – som faller innenfor kategorien næringsaktører og må søke gjennom Kulturrådets ordning.
Østerdal mener forskjellsbehandlingen er «underlig» fordi hun ikke kan se at den er et resultat av uttalt politikk.
– Hvis det er slik at kulturministeren virkelig mener at frivilligheten er viktigst, er jo det er helt legitimt politisk standpunkt, men da forventer vi faktisk at han sier det eller gir en forklaring på hvorfor denne forskjellen har oppstått, sier hun til nettstedet.
I intervjuet med Kulturplot etterlyser hun også ytterlige grep for å redde musikkbransjen som helhet. Apparatet rundt artister – som agenter og management og arbeidere innen sceneteknisk produksjon – faller utenfor de eksisterende ordningene.
– Regjeringen sier at de er ivaretatt av andre ordninger, men det medfører ikke riktighet. Det er mange ting de ikke har løst – for eksempel dette med sesongvariasjoner, påpeker Konsertarrangør-lederen.
Les også:
http://scenemagasinet.no/10098-2/

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær