Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

– Jeg har aldri vært mer fornøyd med en røykmaskin

Avatar photo

Publisert

den

Under PLASA 2018-messen i London ble Aqua Low Fog fra østerriske MT-Electronic lansert. Lysmester Svein Roald Knudsen hos Operaen i Kristiansund ble så imponert at han bestemte seg der og da for at han ville ha en slik.

– Du betaler det samme som en annen maskin, og det finnes flere varianter av den. De andre maskinene på markedet har mye høyere driftskostnader, mener Knudsen.
Hos den lokale operaen er det ofte faste forestillinger hvert år, f.eks. av ballettforestillinger Nøtteknekkeren.
Den nye røykmaskinen har vært flittig brukt også på andre forestillinger, fra å skape illusjonen av vann, fossefall, innsjø, dis, tåke m.v.
Nå er titusenvis av utgifter til gass og tørris en saga blott.
– Litt oljeutgifter er det, men svært lite, sier Knudsen.

Lysmester Svein Roald Knudsen hos Operaen i Kristiansund. Foto: Privat.


– Bare det miljøvennlige aspektet er ganske stort på denne maskinen. Til vårt bruk denne perfekt, vi har aldri snudd oss tilbake og tenkt på annet, sier han til Kulturhusmagasinet. (NB: Vi skifter snart navn til Scenemagasinet).
Knudsen sier at Aqua Low Fog leverer røyken de trenger, og at det «ikke er noe hokus-pokus å få det til, det er enkelt.»
– Tanken vår var å få ned de høye kostnadene på tørris. Røyk bidrar til å lage en ny dimensjon på forestillingene. Man klarer seg fint uten, men det er veldig effektfullt.
– Vi har brukt mye tørris tidligere, men det er dyrt og vanskelig å få tak i jevnlig. Vårt valg av denne maskinen gikk på at den ikke bruker dyr CO₂ (karbondioksid) eller olje som sangere reagerer på, sier han videre.
Aqua Low Fog trenger ionisert, m.a.o. renset vann, som renses med et vannfilter.

I bruk under en forestilling hos Operaen i Kristiansund. Foto: Privat.


 

Maskinen på plass hos Operaen i Kristiansund. Foto: Privat.


Operaen i Kristiansunds mann sier at røyken er så godt som lukt fri og han ikke har fått noen klager på den etter bruk.
Produktfakta: Aqua Low Fog benytter hverken karbondioksid eller kjølekammer. Den binder vann til røyken, slik at røyken blir tung. Vannet fordamper og forsvinner med røyken, og tyngden på røyken kan justeres ved å bestemme hvor mye vann som skal legges til. Om en ikke legger til noe vann, så fungerer maskinen som en vanlig røykmaskin. Både røykmengde, vannmengde og vifte styres over DMX. Leverandør er Norsk Sceneteknikk.

Paul Vidar og Nicolai fra Den Norske Operaen under en test av Aqua Low Fog. Foto: Norsk Sceneteknikk.


Aqua Low Fog i bruk. Foto: Norsk Sceneteknikk.


I bruk under en operaforestilling hos Operaen i Kristiansund («Carmen»). Foto: Privat.Kulturhusmagasinet – Bilde, lyd, lys og teknikk for norske scener. Vi dekker stedene, menneskene og bransjen. Tips oss gjerne om nyheter der du jobber – på kulturhus, rockeklubb, teater, opera, festival, eller hos management – og andre leverandører av teknisk utstyr!

NAVNESKIFTE:

Vi skifter navn og domene 01.01.2019 til Scenemagasinet for å tydeliggjøre at vi dekker alle aspekt av bransjen.

TIPS OSS! Har du nye produkter, prosjekter, planer? Driver du en scene og vil ha besøk? Er du leverandør? Ta kontakt med oss!

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær