Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

«Alt-mulig»-lampen Orbiter

Publisert

den

Hva er nytt? ALT, hevder produsenten, tyske Arri Group. Og lampens allsidighet for atskillige bruksområder fremheves som et hovedargument.

Med sin utskiftbare optikk kan Orbiter transformere seg til mange forskjellige typer lampehoder, inkludert projeksjon/profil, softlys og andre fremtidige muligheter. Orbiter kan brukes både til film-, TV-, foto- og sceneformål.
Orbiter beskrives som en ultrakraftig LED-lampe med et stort utvalg av optikk.
Orbiter ble vist for offentligheten for første gang i forbindelse med IBC-messen i Amsterdam høsten 2019, og er tilgjengelig for salg fra 2020. Prisen vil bli tilgjengelig ved årsskiftet.
Alle systemene i Orbiter er helt nye og designet med allsidighet i tankene. Orbiters nye seksfargede LED leverer et bredt fargespekter og det Arri beskriver som «enestående fargegjengivelse for alle fargetemperaturer – sammen med perfekt dimming fra 100 til null prosent».

Hva sier Lysligan på Facebook?

Axel Sundbotten
La oss filosofere litt over hva en «alt i ett»-lampe skal inneholde og hvilke kvaliteter vi forlanger av den.
Espen Grønvold
Har vi egentlig noen «gode» eksempler på hybridlamper? Syntes de jeg har prøvd har vært litt skuffende.
Axel Sundbotten
Må en slik lampe ha sømløs overgang mellom spot/beam/wash funksjoner, eller kan vi leve med at den snapper mellom funksjoner eller til og med utskiftbare moduler?
Chriten Grew
Akkurat i filmbransjen tror jeg det er lenge til vi kan erstatte de store fresnelene, da mener jeg fysisk størrelse på linsa. Jeg tror derimot at denne lampa kan erstatte mange av de mindre lampene vi bruker og at vi slipper å fylle bilen med så mange forskjellige hoder. Når det gjelder hudtoner er det fortsatt ingenting som blir så fint som en tungstenpære, men det er bare et tidsspørsmål før vi er der med LED. Men det er først og fremst størrelsen på kilden som gjør meg skeptisk her, den krever masse ekstra utstyr før den er en stor og myk kilde.
Carl August Tidemann
På vei hjem fra distributørkonferanse hos en « fremoverlent» produsent av LED-lamper, og må si at det jeg har sett med siste generasjons LED er blitt drøyt bra! Blindtester (med lampene skjult) viser at man er veldig nære, noe målinger også bekrefter. Ser også en trend
i at man tenker bredere/flere bruksområder med en del nye lampedesing. Spennende tider for vår bransje:)
Pål Prøis Klovnen Boboz
Ser ikke spesielt billig ut.
Kristian Johnsen
Jeg har en spådom om at skillet mellom lampe og videokanon gradvis vil vaskes ut. Tiden vil vise.
Chriten Grew
Spent på ip rating også. Skypanel tåler knapt litt yr. Stort problem, vi er vant med og har behov for hmi’er som kan stå ute i pøsende regnvær. Ofte lar vi de stå ute en uke med en liten presenning over om natta. En annen ting er at de er så lite robuste, det ser ut som om de er laget av og for kameraavdelinga til Arri og ikke laget for a drasses rundt av lysavdelinga hvor de ofte får litt juling. Ryktes at den koster rundt 50.000.
Per Gunnar Søvik
Den oppgis jo til å være «fully waterproof», all lufting er på undersiden, og det er kanskje lov å gjette at kjølingen ikke er åpen mot resten av interiøret i lampa. ARRI har jo tradisjonelt vært rimelig bevandret på location lighting.
Hans Peter Jenssen
Jeg tror denne er ubrukelig som lys til scene og show, den er for dyr for de fleste og selv om den gjør masse så trenger vi stort sett mange enheter, mens film og tv ofte klarer seg med færre enheter. Når jeg tenker meg om, så er kanskje det argumentet til Arri, at siden man ikke trenger så mange lamper til film og tv så kan de lage en litt dyrere som fyller flere funksjoner?
 
Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 7-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!
TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær