Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Ane Brun å se i ny dokumentarserie på nett – snakker om det kommende albumet

Publisert

den

I en ny dokumentarserie viet kreativitet og lidenskap snakker Ane Brun om arbeidet med sitt kommende album, og hva som driver henne i låtskrivingen.

Albumet skal slippes til høsten, fem år etter at hun slapp forrige studioplate med nytt materiale. I kjølvannet legger hun ut på en stor Europa-turné, der hun opprinnelig skulle gjøre fire norske konserter – i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim.
Etter at Oslo-konserten ble utsolgt, er det nå satt opp en ekstrakonsert dagen før, den 23. oktober, melder Sentrum Scene.
I mellomtiden er Ane Brun å se i den svenske nettserien « This Is My Flip Side », som tar for seg kreativitet og lidenskap gjennom å følge Brun, bloggründeren Isabella Löwengrip, designeren Bea Szenfeld, filmskaperen Björn Stein med flere.

Ane Brun forrige gang hun slapp studioalbum med nye sanger, «When I’m Free» fra 2015. Til høsten kommer det ny plate – og stor turné med nye musikere. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix


To episoder med Ane Brun ligger ute allerede, der den første viser henne i studio og den neste på jobb i USA. Hun snakker om sin mangfoldige virksomhet – og hvor rastløs hun var da hun begynte arbeidet med den nye platen.
– Jeg prøver alltid å gjøre noe nytt når jeg lager album, og det gjør det smertefullt – fordi jeg har en abstrakt følelse av det jeg skal gjøre, det jeg vil, og det blir mye prøving og feiling, sier hun.
Ane Brun snakker i den første episoden også om sin bekymring for den økende sorgfølelsen over det som skjer med naturen, det hun kaller «en smertefull følelse av at noe er under endring», som hun prøvde å fange på en av sangene, kalt «Feeling Like I Wanna Cry».
– Det kom fra en drøm, sier hun om teksten, der hun synger om en brennende verden og hvordan hun vil gråte.
– Min erfaring som låtskriver er at for å skrive de beste tekstene, handler det om å fange de sterke følelsene, enten det er om klima, sorg, kjærlighet eller det å møte ditt tenåringsjeg.
Første singel ut kommer 21. februar og heter «Don’t Run and Hide».

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær