Se oss i sosialt media

BEDRIFTSBESØK

AV Partner og Epson: «Vi har topp samarbeid!»

Avatar photo

Publisert

den

Olav Frank Dallas, daglig leder i AV Partner og Stian Georg Andresen, Professional Display Account Manager hos Epson Europe B.V. Norway Branch. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Nylig tok en britisk AV-gigant over eierskapet til markedsleder i Norge, AV Partner. Samtidig fortsetter det gode samarbeidet med projektorkjempen Epson.

– AV Partner er den største partneren vår på distribusjon, bekrefter Stian Georg Andresen, Professional Display Account Manager hos Epson Europe B.V. Norway Branch.
Likeså kan AV Partners daglige leder, Olav Frank Dallas, forteller at Epson er den største leverandøren deres.

Epsons produkter står nemlig for cirka halvparten av omsetningen.

I 2018 omsatte AV Partner for 103 millioner kroner, med et driftsresultat på 11,1 millioner kroner.

Fra venstre: Olav Frank Dallas (AV Partner), Debbie Zheng (Absen) og Alexander Larsen (AV Partner). Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Kultur/scenemarkedet blir stadig viktigere for AV Partner og deres installasjons-nettverk landet rundt.

– Vi har solgt Epson-projektorer til Kilden kulturhus i Kristiansand, Arendal kulturhus, Den norske Opera, og en lang rekke andre lokale kulturhus, via våre forhandlere. Det brukerne ofte er opptatt av er vekt, kvalitet og lav reperasjonsgrad, forteller Olav Frank Dallas.

– Selv om vi heter AV, er vi ikke så gode på «a», vi er best på «v», medgir AV Partner-sjefen.

– Nå satser vi også mer på display. Selv om projektorsalget er noe ned, har ikke verdien gått ned fordi prisene har økt på de beste modellene. Men vi satser på skjermer for å ikke bli akterutseilt, sier Dallas.

Blant merkene de satser på er tyrkiske Vestel, som er Europas største displayprodusent (og verdens tredje største), hvor et av salgsargumentene er tre års byttegaranti.
AV Partner har også inngått samarbeid med den kinesiske LED-produsenten Absen.

Av den enkle grunn har AV Partner dermed også kjøpt inn en stor LED-skjerm i demorommet i de nye kontor- og lagerlokalene på Alnabru i Oslo.

– LED-skjermer er ypperlige for styrerom, reklameformål, utleieselskaper. Vi har stor tro på disse produktene, sier Dallas.

Lagerbeholdningen er stor hos AV Partner. Her skjermer fra Vestel. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©

Dette er AV Partner

AV Partner er en spesialistdistributør innen AV, med det de beskriver som en lederposisjon i det norske projektormarkedet, hvor de selger nøkkelmerker som Epson, Optoma, Casio og Hitachi.
AV Partner AS eies nå av britiske Midwich Group Plc
Midwich Group Plc meldte i mai 2019 at de hadde kjøpt opp det norske selskapet, som ble startet opp i 2008 av Tore Moe og med Arne Norum med fra 2014.
De fortsatte begge i selskapet etter oppkjøpet sammen med daglig leder Olav Frank Dallas.
Oppkjøpet av AV Partner var Midwich Groups tredje utenfor Storbritannia i 2019, etter tidligere ha kjøpt opp italienske Prase og sveitiske MobilePro.
«Dette er vårt første steg inn i det nordiske markedet. Vi er imponert over visjonen som Arne, Tore og Olav deler med oss for hvordan de kan få businessen til å vokse som en del av Midwich Group,» uttalte direktøren Stephen Fenby i en pressemelding.

AV Partner AS
Ole Deviks vei 18,
0666 OSLO
Nettside: avpartner.no

Dette er Midwich Group Plc

Midwich driver virksomhet i England, Irland, og Asia, samt flere europeiske land. De har nå over 900 ansatte. De jobber med over 400 forhandlere innenfor den audio-visuelle kategorien, spesifikt med fokus på store display, projektorer, digitale visningsflater og profesjonell lyd.

Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 7-2019 av SCENEMAGASINET.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler med vår nye plusstjeneste!

TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær