Se oss i sosialt media

DRIFT

Bary skaper et «finn» for brukt utstyr

Avatar photo

Publisert

den

Octopus-appen kommer nå fra Bary, hvor målet er at brukt LLB-utstyr skal kunne avhendes ut av landet.

Geir Kenneth Johansen, tidligere Spekter-gründer, slo firmaet sammen med Bary på nyåret 2019, og forteller at det er morsomt å kunne la deler av det gamle navnet leve videre – i engelsk versjon.
Spectre er blitt allment kjent etter Bond-filmen Spectre (2015), og organisasjonen har vært James Bonds erkefiende fra gammelt av.
– Vi ønsker ikke at merkevaren skal dø ut, det er et kjent navn, forteller Geir da vi møter ham på kulturhuskonferansen i Larvik.
Og akkurat som Spectre har en blekksprutt som symbol, lanserer Barys Spectre Allliance nå en applikasjon kalt Octopus.
– Men hva er egentlig denne blekksprut-appen, for noe, som dere har pirret folks nysgjerrighet med en stund, Geir?
– Det er en markedsplass for brukt utstyr. Målet for utleieselskapene er å få solgt varene ut av landet. Vi ønsker ikke å møte utstyret «i døren» her hjemme og vil helst ikke konkurrere mot gammelt utstyr, forklarer Barys prosjektleder.
Octopus er for alle, hvor både utleieselskaper og videreforhandlere av utstyr, skal ha adgang. Utstyr som selges via applikasjonen belastes med et mindre provisjonsgebyr. Dette skal være med på å betale utviklingskostnadene for applikasjonen.
– Vi fikk ideen fordi vi vil bli kvitt vårt eget utstyr, men det er åpent for alle å bruke det. Det står mange ting rundt om kring, og det er død kapital man kan realisere, sier Geir.
– Så må du fortelle oss litt mer om Specter Alliance!
– Det er en landsdekkende allianse av selvstendige selskaper, hvor vi har innkjøp og utleie-samarbeid. Med lik utstyrspark kan vi leie av hverandre på en bedre måte og ved felles innkjøp kan vi oppnå enda bedre priser, forklarer Johansen.
Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 6-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!
TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær