KORONAVIRUSET

Blues in Hell-sjefen svært frustrert over manglende retningslinjer

Musikkbransjeveteranen Kjell Inge Brovoll (t.h.) har skrevet brev til kulturminister Abid Raja – og bedt om avklaringen for arrangementssituasjonen etter 1. september. Her i et muntrere øyeblikk med medmusikant Jan Erik Moe i bluesduoen Jolly Jumper & Big Moe. Arkivfoto: Gitte Johannessen / NTB.

Arrangøren av en musikkfestival første helgen i september er frustrert over manglende forutsigbarhet for kulturarrangementer planlagt etter 31. august.

– Vi er mange i Norge som arrangerer festivaler og konserter etter 1. september og vi har ventet lenge nok i det uvisse nå, skriver Kjell Inge Brovoll, som står bak festivalen Blues in Hell, i et åpent brev til kulturminister Abid Raja.

ANNONSE FRA BOSE:

Han har planlagt en nedskalert utgave av den tradisjonsrike festivalen med alle smittevernkrav på plass, og har alt klart for å ta imot 500 publikummere 3. til 6. september, skriver lokalavisen Bladet.

Ifølge Folkehelsesinstituttet vil det ikke bli åpnet for arrangementer med over 500 personer før tidligst 1. september.

– Festivalene og konsertarrangørene i Norge stopper ikke 1. september. Tiden er i ferd med å renne ut og våkenettene er kommet for lenge siden. Går konstant med en vond klump i magen og som en veteran i festivalbransjen synes jeg ikke at jeg fortjener det. Så jeg ber deg, Abid, om å gi oss den forutsigbarhet vi trenger, skriver Brovoll i brevet, som han sendte i forrige uke.

– Vi er faretruende nær deadline for om vi får gjennomført festival eller ikke, sier han til Bladet, og karakteriserer brevet som «et siste forsøk på å få en pekepinn på hvordan det blir til høsten».

Lokalavisen fikk svar på fra kulturministeren, som i en epost skriver at han forstår frustrasjonen og fortvilelsen, men at beslutningene om antall deltagere er en smittevernfaglig, og ikke kulturpolitisk, vurdering.

– Jeg skulle ønske jeg kunne gi positive svar og forutsigbarhet til både arrangørene av Blues in Hell og alle andre som er usikre på om deres arrangement kan gjennomføres, lyder det fra Abid Raja.

 

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like