Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Regjeringen og Helsedirektoratet møter kultursektoren om én-metersregelen

Publisert

den

Representanter fra regjeringen og Helsedirektoratet møter onsdag 15. juli representanter fra kino og scenekunst for innspill til praktisering av én-metersregelen.

På møtet onsdag klokken 16 deltar statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) fra Helse- og omsorgsdepartementet, politisk rådgiver Emma Lind (V) fra Kulturdepartementet og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.
I tillegg er en rekke organisasjoner invitert til å delta.
Etter møtet vil Helsedirektoratet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere innspillene og komme med råd til regjeringen eventuelt om og når dagens krav kan justeres, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.
Praktiseringen av én-metersregelen er utfordrende for konsert-, teater-, kulturhus, kinoer og andre kultursaler med sittende publikum.
Kinobransjen har tidligere advart mot konsekvensene dersom ikke tolkningen av avstandskravet i kinosalene endres. Kravet gjør at kinoene må beregne to tomme seter mellom hver person.
– Jeg både skjønner og deler kultursektorens utålmodighet, og jeg kan forsikre om at jeg og regjeringen vil åpne så mye vi kan, innenfor forsvarlige rammer. Vi vil derfor be Helsedirektoratet om å gjøre en ny vurdering av om det er forsvarlig å gi ytterligere unntak fra krav til avstand mellom personer ved arrangementer, sier kulturminister Abid Raja (V) i en pressemelding.

Anne-Kari Bratten, leder i Spekter, mener én-metersregelen for kulturlivet må fjernes. Onsdag deltar Spekter i møte med kulturlivet og helsemyndighetene. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Spekter positive til å fjerne én-metersregelen for kulturarrangementer

Kulturminister Abid Raja (V) har signalisert at regelen om én meters avstand på kulturarrangementer skal revurderes. Arbeidsgiverforeningen Spekter er positive.
Representanter fra regjeringen og Helsedirektoratet vil onsdag møte representanter fra kino og scenekunst for innspill til praktisering av én-metersregelen.
Spekter er av deltakerne på møtet og vil ta til orde for at avstandsgrensen revurderes, og at det samtidig vurderes om begrensningen på maks 200 publikummere kan endres.
– Det er verdt å merke seg at i Norge måles meteren fra skulder til skulder, mens den i Danmark måles fra nese til nese. Hadde man praktisert det samme i Norge som i Danmark, gitt at de ikke går på bekostning av smittevernet, ville det kunne gjøre det enklere å få til både økt belegg og økt aktivitet innen kultursektoren, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.
Hun viser til at det allerede er foretatt en oppmykning av avstandsgrensene innen kollektivtransport, og at det nå igjen blir mulig å sitte skulder ved skulder på buss, tog, trikk og bane, og at det er logisk at dette også videreføres til konsert- og teatersaler.
Hun understreker at kulturlivet tar smittevernet på høyeste alvor, og at alle produksjoner og forestillinger er underlagt strenge smittevernregimer.
Kinobransjen har tidligere advart mot konsekvensene dersom ikke tolkningen av avstandskravet i kinosalene endres. Kravet gjør at kinoene må beregne to tomme seter mellom hver person. (NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2024
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Facebook

populær