ARTISTOMTALE

Bob Dylan og Neil Young delte scene for første gang på 25 år

Bob Dylan, til høyre på Hyde Park-konserten fredag, ønsket søndag 14. juli 2019 Neil Young opp på scenen i Irland – der de to legendene sang «Will The Circle be Unbroken». Foto: AP.

Da Bob Dylan og Neil Young delte scene for første gang på et kvart århundre, tro de til med tradisjonslåten «Will The Circle be Unbroken» – som også var den de sang i San Francisco i 1975.

De to amerikanske musikerlegendene turnerer i sommer i Europa, men har ikke spilt samme sted før i Hyde Park i London fredag 12. juli 2019. Selv om de hver for seg gjorde sterke konserter, gjestet de ikke hverandres opptreden.

ANNONSE FRA BOSE:

Det skuffet fansen i London – som sikkert skulle ønske de hadde vært på Nowlan Park-festivalen i irske Kilkenny søndag 14. juli 2019. Da kom Neil Young stigende inn på scenen med gitaren – for å synge den kristne hymnen, som Johnny Cash fikk en storhit med i Carter-familiens omskrevne versjon.

Mens Dylan sang åpningslinjene til sørgesangen over en død mor – og humret og lo da han surret på de første ordene, gjorde de refrenget som duett. Mens det var Young som ba begravelsesbyråmannen «kjøre sakte», viser fanvideoer fra konserten.

Selv Neil Young ble så revet med at han delte en mobilvideo på Instagram.

Bob Dylan spilte «Will The Circle be Unbroken», i Carter-familiens 1935-versjon, på konserter fra 1961. Den var blant låtene som Dylan tok for seg under «Basement Tapes»-innspillingen i 1967 med The Band, men den kom ikke med og ble først sluppet offisielt i 2014. Dylan har ikke spilt den live siden en Rolling Thunder Review-konsert i Houston i 1976, ifølge Rolling Stone.

Neil Young har på sin side gjort sangen fire ganger sammen med Willie Nelson fra 1995 til i fjor. (NTB)

 

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like