Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Unni Wilhelmsen om skravlepublikum: «Dette forekommer mye mer i Norge enn i andre land»

Publisert

den

Di Derre og Unni Wilhelmsen slutter seg til artistene som klager over at norsk festivalpublikum skravler uhemmet under konsertene. Unni Wilhelmsen mener det kan komme dit hen at utenlandske artister advarer kolleger mot å spille i Norge.

– Dette er dessverre noe vi også opplever ofte med Di Derre, heter det på bandets Facebook-side, der de deler et lengre innlegg fra gitarist Unni Wilhelmsen om det samme.
– Det er superhyggelig at publikum kan alle tekstene og synger med (noen ganger høyere enn oss). Men det er beklagelig at selv en så veltalende, vittig og stor fortellerkunstner som Jo Nesbø er, innimellom snakker for «døve ører» på norske festivalscener, heter det videre fra Di Derre.

Di Derre med Jo Nesbø og Unni Wilhelmsen ombord blir tidvis overdøvet av sitt eget publikum. Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix.


Unni Wilhelmsen er enda skarpere i uttalelsene, der hun deler sine erfaringer gjennom 25 år som artist i kjølvannet av at Dagbladet i flere artikler har omtalt hvordan artister som Robert Plant og Kirin J. Callinan rett og slett har måttet be sitt konsertpublikum holde kjeft.
– Dette er et spesielt (og sært) trekk ved norsk festivalpublikum, sier Wilhelmsen, som basert på egen erfaring skriver at «dette forekommer mye mer i Norge enn i andre land».
– Det vet vi som har spilt mer enn 3000 konserter i hele verden i over 20 år.
Di Derre-gitaristen og veteranartisten påpeker også noe som mange øldrikkende publikummere neppe har tenkt på:
– Dere ødelegger ikke bare for alle som står rundt dere og har betalt like mye for å få en lytteopplevelse – dere får forbildene deres til å advare hverandre mot å spille i Norge. Tygg litt på den!
Da NTB for noen år siden spurte Steve Earle hva han best husker ved Norge, lød svaret: Fulle norske publikummere som bråket.
– Det var i Trondheim en lørdag. Det nytter ikke å ha konsert i Norge en lørdagskveld med noe annet enn et band. Det er drikking som har skylden. (NTB)

Dere ødelegger ikke bare for alle som står rundt dere og har betalt like mye for å få en lytteopplevelse dere får forbildene deres til å advare hverandre mot å spille i Norge, sier Unni Wilhelmsen, her på scenen med Di Derre, om uhemmet publikumsprat under konserter. Foto: Kai Hansen.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær