Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Brandon Jenner om det å bli del av popkulturen: – Man velger ikke hvem man blir født til

Publisert

den

Brandon Jenner holdt ekstrakonsert stående på bryggekanten på Tjuvholmen – fordi det var så mange som ikke kom inn på hans første norgeskonsert kvelden før.

For det er ikke en livvakt eller en divafakte å skue når Brandon Jenner, født inn i en gren av en av verdens mest TV- og sosiale mediekjente familier, nylig dukket opp på The Thief i Oslo.
– Man velger ikke hvem man blir født til, sier han.
«Dads» skrev Brandon Jenner på Instagram-bildet av seg selv mellom faren Caitlyn Jenner og stefaren David Foster. Det fanger opp spennet i oppveksten.

Inn i popkulturen

Først var han sønnen til den berømte olympieren Bruce Jenner, og hadde en musikkprodusent-stefar som løftet frem stornavn som Chicago, Josh Groban, Michael Bublé og Céline Dion.
Så ble Bruce til Caitlin, og Kardashian-familien stormet frem i realityrampelyset. Samtidig bestemte Brandon Jenner seg for at det å være musiker var meningen med hans eget liv.
– Det er vanskelig å vite effekten av etternavnet mitt nå. Noen har problemer med å ta meg på alvor, nå som Jenner er uløselig knyttet til Kardashian-navnet og er blitt del av popkulturen, sier Brandon Jenner – som er så lavmælt og vennlig at han virker som akkurat det han hevder han er:
En vanlig fyr som forguder sin tre år gamle datter, dyrker grønnsaker i en liten hage der han også holder høner, er på hils med naboene og kaster ball til bikkja si på stranden.

Brandon Jenner – sammen med hunden Onyx hjemme i Malibu. På Instagram-kontoen sin hevder han at han er «pretty much just like you». Foto: Caroline / Universal.

Slo Kardashianene

Riktignok er nabolaget steinrike Malibu, og han medgir gjerne at moren skjemte han og lillebroren Brody grundig bort.
Hun datet Elvis Presley i fem år på 70-tallet, giftet seg etterpå med platemogulen Foster, skrev Oscar- og Grammy-nominerte sanger og var å se i realityserien om de to Jenner-brødrene kalt «The Princes of Malibu».
Den kortlevde serien, som broren og en kompis hadde ideen til, hadde premiere i 2005 – noe som får Brandon Jenner til å smile skjevt og si:
– Vi sparket i gang hele ideen!
For «Keeping Up With The Kardashians»-serien med halv- og stesøsknene, der han selv også har vært å se, kom først i 2007.

– Gitaren er et veldig vakkert instrument, sier Brandon Jenner, som først lærte seg å spille ordentlig da han gikk på college – og begynte å skrive sangene som sist helg førte ham til Norge for hans første Skandinavia-konsert. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.Plateklar i juni 2019

Det er ikke hans historie, og Brandon Jenner sier da også at Kardashian-familiens historie ikke er «noen god fortelling».
– Men i det lange løp vil etternavnet mitt likevel hjelpe, tror 37-åringen, som utover våren er musikkaktuell også i Norge med musikken som har singer-songwritertradisjonen som utgangspunkt:
Først slippes singelen «Death of Me» 10. mai, før EP-en «Plan On Feelings» følger etter i juni. Det blir hans tredje minialbum, etter «Burning Ground» (2016) og «Face the World« (2017).
– Jeg lover å komme tilbake til Norge og spille konsert, lover han sine norske fans.

Norske fans

Hvorfor han kom til Norge på besøk sist helg, på sitt første Skandinavia-besøk noensinne, skyldes at Brandon Jenner følger godt med på sine sosiale medier-kontoer.
– Jeg er svært aktiv og ser at det var mange nordmenn som hørte på meg og ber meg komme hit, sier Jenner:
– Sosiale medier er et flott verktøy å kommunisere med folk rundt i verden på, det oppløser ideene om grenser og ulikheter og får folk til å føle at vi lever i en, inkluderende verden med mye til felles. Det er mitt idealistiske syn på det, sier Jenner, som medgir at jo mer obskurt sted de kommer fra er, «jo mer interessert» blir han.
– Ja, de kan også fange opp samme angst som andre medier. Men de fleste mennesker er i utgangspunktet gode, og sosiale medier er overveiende en god ting.

– Musikken fikk meg gjennom noen ganske tøffer tider som ung, sier Brandon Jenner, som var på Oslo-besøk i april 2019 – og lover å komme tilbake til sine norske fans. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Sport først

Selv om Brandon Jenner vokste opp i en musikkgjennomsyret familie og hang mye i stefarens studio, fant han selv sent frem til musikken i seg selv.
– Jeg ble distrahert av sport!
Han likte vågale greier som terrengsykling, motorsport og snøbrett, og pådro seg mange skader. Men det var da medstudentene på college strevde med å bestemme seg for hva de skulle gjøre i livene sine, at han innså meningen med sitt.
– Jeg så musikk som noe av det beste jeg kunne gjøre for å bli bedre kjent med meg selv og mine egne følelser, og dele det med andre.
Brandon Jenner så ikke på TV i to år, lærte seg å spille gitar, og når han kunne akkordene, begynte han å skrive sanger.

Vindu mot energien

Jenner ramser opp Bob Dylan, John Lennon, Paul Simon, James Taylor, Jack Johnson, Ray LaMontagne som forbilder, selv om han fikk et godt råd fra en bransjemann: At det å vise respekt for forbildene, er å finne frem til det som er unikt med deg selv.
– Jeg har brukt mye tid på det. Selv om noen sier at «all musikk allerede er gjort», så vil musikk alltid være et vindu mot noens energi – som er skrevet fra hjertet, sjelen. Og det er unikt, derfor vil det alltid føles nytt, tror han.
Musikken er Brandon Jenners måte å gi tilbake på. Han siterer en kollega på at om ikke musikk kan endre verden, så kan den iallfall hjelpe noen gjennom natten.
– Musikk fikk meg gjennom noen tøffe tider da jeg var ung.

Brandon Jenner lover å komme tilbake til Oslo med ny musikk og flere konserter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.


 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær