KORONAVIRUSET

Britiske konsertscener og klubber opplever 40 prosent koronanedgang – ber om støtte

Lenny Kravitz i sving på Roundhouse-scenen i London. Foto: AP

40,1 prosent av konsertstedene i Storbritannia melder om nedgang i inntektene den siste uken, mens 37,7 prosent merker seg et økende antall fans som har kjøpt billett – men ikke dukker opp.

Ifølge Music Venue Trust, som organiserer mange britiske utesteder med livemusikk, ser man også «en alarmerende nedgang» når det gjelder forhåndskjøp av billetter mens koronaviruset – og frykten for smitte – brer seg.

ANNONSE FRA BOSE:

– Selv jeg ble overrasket over disse tallene. Denne sektoren drives med små marginer. En endring i bruttoinntekt på 3–5 prosent vil være dramatisk. Mer enn 40 prosent av konsertarenaene melder om tap på 10 til 50 prosent, sier Trust-sjef Mark Davyd til NME.

Han sier at mange mindre scener bare har en uke på seg før de får alvorlige, økonomiske problemer. Nå ber han britiske myndigheter om å gripe inn med tiltak også for musikkbransjen, og konsertgjengere om å tenke seg om:

– Det er verdt å merke seg at det ikke er noe spesielt med et konsertsted. Jeg hører om mange som ikke vil gå på konsert, men de er i like farlige omgivelser på en buss, på kino eller i butikken, sier Davyd.

(NTB)

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like