Se oss i sosialt media

KULTURHUS

Dansk kulturhussjef vil kjempe mot eventuelt pålagt sikkerhetssjekk av kundene

Publisert

den

«Jeg tror ikke vi kan gardere oss mot alle gale mennesker i verden.»

STAVANGER: Tross sikkerhetstiltak og rutiner, det hele er en falsk trygghet. Det mener en ledende dansk kulturhussjef, som også vil jobbe aktivt mot at konsertsteder og kulturhus skal innføre sikkerhetsjekk av besøkende.
– Det er fullstendig umulig å sikre oss 100 prosent. Vi i Danske Koncert- og Kulturhuse vil jobbe jobbe for at det ikke skal bli lovlig å sjekke gjennom alle veskene, for dere kan forestille de køene vi får utenfor husene. Gjestene vil måtte komme timesvis før. Det er en falsk trygghet. Vi vil gjøre hva vi kan for at det ikke skal bli slik, sa Torben Seldrup, direktør for Musikhuset Esbjerg og styreleder for Danske Koncert- og Kulturhuse under NKN-konferansen i Stavanger konserthus mandag 16. oktober 2017.
Han pekte på at hos et av medlemstedene, Danmarks Radio i København, er det snakk om å legge opp for det.
– Men jeg vet at konserthussjefen kjemper mot det. De har konserter nesten hver dag. Det vil være en katastrofe, sa Seldrup.
– Danmarks Radio har i dag en falsk trygghet, en sikkerhetsvakt utenfør døren, men hva kan en slik person gjøre? Men det er en synlig person, slik at man kanskje tror man er trygg.
Seldrup slo fast at «vi kan begynne å skanne vesker og gå gjennom skannere som på flyplassen, og vi kan ha sikkerhetsvakter.»
Men konkluderer altså med at det er noe man hos den danske bransjeorganisasjonen vil kjempe i det lengste for å unngå.
– Jeg tror ikke vi kan gardere oss mot alle gale mennesker i verden. Vi kan foreta oss flere sikkerhetstiltak, men vi vet ikke hva som blir det neste de gjør. Det viktige oss er at vi vet presis hva vi kan gjøre med hensyn til evakuering. Det viktigste vi gjør er å få folk vekk. Men det er selvfølgelig en falsk trygghet vi skaper for oss selv, for når panikken oppstår kan det skje riktig mange ting.
Torben Seldrup viste også frem bilder fra Esbjerg og andre steder i Danmark med «pyntede betongklosser».
– Disse står nå fast flere steder. Det er trist, men slik er det altså blitt.
FAKTA: Kulturhusmagasinet.no dekker NKN-konferansen i Stavanger konserthus takket være reise- og oppholdstøtte fra NKN. Vi dekker konferansen uten noen som helst bindinger eller krav til vår frie redaksjonelle dekning.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær