Se oss i sosialt media

KULTURHUS

Fullt hus i Black Box-salen da NKN-konferansen startet

Avatar photo

Publisert

den

STAVANGER: – Her kan vi slå ihjel myten om tomme kulturhus!

Det sa ordfører Christine Sagen Helgø (Høyre) i Stavanger kommune, som mandag 16. oktober 2017 ønsket over 120 deltakere vedlkommen til Norsk kulturhusnettverks høstsamling – i Stavanger konserthus.
Huset fylte nemlig fem år og det viser seg at det har vært 1.250.000 millioner besøkende siden den gang, på i alt over 2.000 arrangementer.
– Jeg vil tro det gjør oss til et av de mest besøkte konserthusene i landet, sa ordføreren og fortalte at «alle er stolte av konserthuset».
– For nå har alle tatt det til sine hjerter, men slik var det ikke i starten, minnet Sagen Helgø om.
 

Rolf-Cato Raade (t.v) – styreleder i Norsk kulturhusnettverkt – takket ordfører Christine Sagen Helgø i Stavanger kommune. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©


 
I Stavanger var det en stor og heftig debatt om kultur vs. møter og konferanser i det da planlagte konserthuset. Status nå, etter fem års drift, er at 10 % av belegget er møter og konferanser.
Ordføreren minnet også om at besøket holdt seg også bra da ledighetstallene var høye i oljebyen.
Christine Sagen Helgø skrøt også av Norsk kulturhusnettverk (NKN).
Hun mener NKN bidrar til å synliggjøre khusenes rolle i samfunnet.
– Det dere jobber med har mange aspekter: moms, sikkerhet, kommunikasjon, og slik at eierne deres – kommunene – forstår hva dere jobber med, og viktigheten av arbeidet. Spesielt innen momssaken vil jeg rose NKN for det arbeidet dere har gjort. Der har dere gått foran for å få endret unntaksbestemmelsene i lov om merverdiavgift.

Per-Harald Nilsson, direktør hos Stavanger konserthus, er vert for «Verktøy og visjoner» – Norsk kulturhusnettverks konferanse i Stavanger konserthus 16.–17. oktober 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©


 
Vert for fagsamlingen over to dager, Per-Harald Nilsson, direktør hos Stavanger konserthus, tok så ordet og sa at NKN er en viktig organisasjon for huset.
– Betydningen av å synliggjøre oss som bransje kan ikke undervurderes. Vi spiller en større rolle i samfunnet enn mange er klar over.

«Verktøy og visjoner» – Norsk kulturhusnettverks konferanse i Stavanger konserthus 16.–17. oktober 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©FAKTA:
Kulturhusmagasinet.no dekker NKN-konferansen i Stavanger konserthus takket være reise- og oppholdstøtte fra NKN. Vi dekker konferansen uten noen som helst bindinger eller krav til vår frie redaksjonelle dekning.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Facebook

populær