KULTURHUS

Fullt hus i Black Box-salen da NKN-konferansen startet

Ordfører Christine Sagen Helgø (Høyre) i Stavanger kommune innledet under «Verktøy og visjoner» – Norsk kulturhusnettverks konferanse i Stavanger konserthus mandag 16. oktober 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

STAVANGER: – Her kan vi slå ihjel myten om tomme kulturhus!

Det sa ordfører Christine Sagen Helgø (Høyre) i Stavanger kommune, som mandag 16. oktober 2017 ønsket over 120 deltakere vedlkommen til Norsk kulturhusnettverks høstsamling – i Stavanger konserthus.

ANNONSE FRA BOSE:

Huset fylte nemlig fem år og det viser seg at det har vært 1.250.000 millioner besøkende siden den gang, på i alt over 2.000 arrangementer.

– Jeg vil tro det gjør oss til et av de mest besøkte konserthusene i landet, sa ordføreren og fortalte at «alle er stolte av konserthuset».

– For nå har alle tatt det til sine hjerter, men slik var det ikke i starten, minnet Sagen Helgø om.

 

Rolf-Cato Raade (t.v) – styreleder i Norsk kulturhusnettverkt – takket ordfører Christine Sagen Helgø i Stavanger kommune. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

 

I Stavanger var det en stor og heftig debatt om kultur vs. møter og konferanser i det da planlagte konserthuset. Status nå, etter fem års drift, er at 10 % av belegget er møter og konferanser.

Ordføreren minnet også om at besøket holdt seg også bra da ledighetstallene var høye i oljebyen.

Christine Sagen Helgø skrøt også av Norsk kulturhusnettverk (NKN).

Hun mener NKN bidrar til å synliggjøre khusenes rolle i samfunnet.

– Det dere jobber med har mange aspekter: moms, sikkerhet, kommunikasjon, og slik at eierne deres – kommunene – forstår hva dere jobber med, og viktigheten av arbeidet. Spesielt innen momssaken vil jeg rose NKN for det arbeidet dere har gjort. Der har dere gått foran for å få endret unntaksbestemmelsene i lov om merverdiavgift.

Per-Harald Nilsson, direktør hos Stavanger konserthus, er vert for «Verktøy og visjoner» – Norsk kulturhusnettverks konferanse i Stavanger konserthus 16.–17. oktober 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

 

Vert for fagsamlingen over to dager, Per-Harald Nilsson, direktør hos Stavanger konserthus, tok så ordet og sa at NKN er en viktig organisasjon for huset.

– Betydningen av å synliggjøre oss som bransje kan ikke undervurderes. Vi spiller en større rolle i samfunnet enn mange er klar over.

«Verktøy og visjoner» – Norsk kulturhusnettverks konferanse i Stavanger konserthus 16.–17. oktober 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©


FAKTA:
Kulturhusmagasinet.no dekker NKN-konferansen i Stavanger konserthus takket være reise- og oppholdstøtte fra NKN. Vi dekker konferansen uten noen som helst bindinger eller krav til vår frie redaksjonelle dekning.

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like