Se oss i sosialt media

NYBYGG

Den mest moderne lokale kulturscenen på Østlandet klar for bruk

Avatar photo

Publisert

den

Kulturarena Aurskog-Høland med offisiell åpning av kultursalen på Bjørkelangen skole.

Fredag 21. september 2018 er den store dagen. Da er den nye kultursalen klar til bruk.
Kultursalen har 353 ordinære plasser og med seks rullestolplasser i teleskopamfi (som kan skyves mot bakveggen).
Scenen har plass til 100 personer. Det er egen bakscene for band i høyden, som gjør salen ypperlig til musikaloppsetninger. Scenen kan lett bygges om, og hele gulvet ligger i samme plan, noe som gjør at salen kan brukes til mange ulike aktiviteter.
Noe av det mest eksklusive med salen er teleskopamfiet levert av Ilmonte, samt etterklangsanlegget Vivace fra Müller-BBM Acoustic Solutions GmbH, levert av Audiens Norge.
Kulturarena Aurskog-Høland er den tredje salen i Norge som får Vivace-systemet montert.

Teleskopamfiet er levert av Ilmonte. Foto: Ilmonte.Rune Håndlykken, konsulent i Kulturhusplan DA, sier at han har brukt sin erfaring fra over 20 år i bygg av slike saler hos Kulturarena Aurskog-Høland.
– Bjørkelangen skole har nå fått den mest moderne lokale kulturscenen på Østlandet, slår han fast.
Ofte er det altfor dårlig kompetanse blant de som planlegger kulturhus, scener og skolebygg, mener konsulenten.
Håndlykken mener kun sykehus er mer komplisert, enn kulturhus, rent logistisk sett. Men feilene er unngått hos Kulturarena Aurskog-Høland.

Aurskog-Høland kommune inviterer innbyggerne i omlandet til åpningshelg 21. til 23. september 2018. De to forestillingene fredag vil bli satt sammen av profesjonelle krefter med tilhørighet til kommunen, og elever fra skolen og kulturskolen: Petter Simonsen, Lene Anett Killingmo, Loch Ness Mouse, Åkerland, Kulturskolens elever og flere til. Lørdag er det ulike forestillinger og konserter, mens søndag er det storband som står på programmet.
Teknisk ansvarlig Trond Johansen startet i jobben på nyåret 2018, og våren og sommeren ble brukt til å teste ut salen i forhold til ulik type bruk slik at alt det tekniske fungerer optimalt når publikum kommer til høsten. Salen har vært klar en god stund, så bakgrunnen for at åpningen først skjedde høsten 2018, er at den gamle skolen ble revet og uteområder og parkeringsplasser skulleopparbeides.


https://www.aurskog-holand.kommune.no/nyheter/kultursal-for-alle/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær