NYBYGG

Audiens Norge og Ilmonte skal levere til Ål kulturhus

Even Haug, daglig leder og prosjektleder i Mest Bygg (t.v.) under kontraktsigneringen med Audiens Norge ved daglig leder Thorbjørn Danbolt (t.h.) Foto: Audiens Norge.

To store og viktige deler av nye Ål kulturhus er avklart. De valgte Vivace-etterklangssystem levert av Audiens Norge – og stoler fra den svenske leverandøren Ilmonte.

Tirsdag 18. september 2018 var det duket for kontraktsmøte hos entreprenøren Mest Bygg i Ål.

ANNONSE FRA BOSE:

Bestilling hos oppdragsgiveren Ål kommune skjer i løpet av noen uker, når det formelle er avklart.

Audiens Norge AS signerte kontrakt på leveransen med Mest Bygg på følgende utstyr:

• grunnakustikk i den store dansesalen med ansvar for innervegger, kabelstruktur og sceneteknisk utstyr
• Vivace elektronisk klangsystem fra Müller-BBM Acoustic Solutions GmbH

Mens det svenske firmaet AB Ilmonte skal levere et teleskopamfi på 144 stoler samt 27 stoler på balkongen.

Il Monte konkurrerte med sunnmørsbedriften Fora Form, mens Audiens Norge hadde Bright Group og Lydrommet som konkurrenter med henholdsvis Meyer Sound Constellation og Yamaha Active Field Control (AFC 3).

Rune Håndlykken i Kulturhusplan DA svarer overfor Kulturhusmagasinet hvorfor Vivace ble valgt.

– Det går på to ting. Målingene og erfaringene fra Bjørkelangen skole er meget gode på dette systemet. AFC3 har ikke pr. i dag en tilsvarende god referanse, og for Constellations vedkommende handler om de økonomiske rammene.

– Jeg har vært med på flere installasjoner av Constellation, det er «Rolls Royce» av systemer, men det var ikke økonomi til å velge på øverste hylle. Det er kvalitetsforskjeller på Constellation og de andre, men det tilsvarer ikke dobbel pris, sier Håndlykken.

Han har over 21 års erfaring med å rådgi kommuner og andre aktører når det skal bygges kulturhus, scener, m.v. i Norge.

Ål kulturhus skal stå ferdig i november 2019. En viktig del av kulturhusprosjektet er at det blir en landsdelscene for dans, hvor selve dansehallen har ni meter til taket og store vindu ut mot Hallingdalen. Det kommer også et nytt bibliotek med terrasse, turistkontor, voksenopplæringslokaler og frivillighetssentral.

Det er det nåværende kulturhuset som nå utvides og ombygges. Ål kulturhus fikk to millioner kroner fra DnB, øremerket nettopp et elektronisk etterklangsystem.

Rune Håndlykken har også gleden av å melde at teleskopsamfiet som Ål kulturhus får blir et av de råeste i landet.

– Når vi optimalisere saler med ettertronisk klanganlegg, må vi også tenke på teleskopamfiet i forhold til dette. For fem år siden var gulvene bestående av 18 mm kryssfiner med vinyl i teleskopamfi. Men det som kommer i Ål blir på to ganger 18 mm pluss 22 mm eikeparkett. Det er for å få tyngde og stabilitet i gulvet, og at det forholder seg i ro i forhold til akustikken. Da oppleves amfiet som gulv, ikke et raklete teleskopamfi. Når vi stiller krav om slik, får vi det slik, slår Håndlykken fornøyd fast.

Stolen heter Hamar.

Ilmonte leverte amfiet til Bjørkelangen Kultursal, Aurskog Høland Kommune, og det som kommer i Ål kulturhus blir ganske likt. Foto: Ilmonte.

 

Nye Ål kulturhus får elektronisk etterklangsystem

Nå får også Ål et moderne kulturhus

Yamaha ser et stort potensielt marked for AFC

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like