KORONAVIRUSET, KULTURHUS

Den Norske Opera nådde langt ut i 2020 – men ønsker seg ingen reprise

Bilde: adS4H7Bp_yE Bildet er tatt under generalprøven på forestilling «We are better now?», som gjenåpningsforestillingen da huset kunne åpne delvis og midlertidig opp igjen 15. juni. Foto: Ørn E. Borgen / NTB.

– 2020 kommer til å bli husket for nedstenging og smittevern, samtidig som husets opera- og ballettkunst nådde ut til et rekordstort publikum.

– Det sier administrerende direktør Geir Bergkastet når han skal oppsummere fjoråret. Han legger til at Den Norske Opera & Ballett har lagt bak seg det mest dramatiske året i institusjonens over 60-årige historie.

ANNONSE FRA BOSE:

Når det nå skal oppsummeres, er ikke alt mørkt likevel. Over 1 100 000 seere fikk med seg en av Operaens forestillinger på skjerm i 2020.

Seertallene fordeler seg på Operaens egne strømmeforestillinger, samt samarbeidet med TV 2 på 17. mai og NRKs visninger av «Kirsten Flagstad 125 år» og «Nøtteknekkeren».

– Jeg er svært imponert over hva våre kunstneriske ledere, våre medarbeidere og våre samarbeidspartnere har maktet å få til. Huset har snudd seg rundt og vi har levert på vårt oppdrag om å nå bredt ut. Samtidig har nedstengingen og smittevern preget oss enormt, sier Bergkastet.

I tillegg til det digitale programmet er Bergkastet fornøyd med at Operaen gjennomførte et høyt antall koronatilpassede forestillinger med publikum til stede, da dette var tillatt i Oslo i perioden fra mai til november.

I 2020 kom 82 000 publikummere på 266 forestillinger som ble spilt med publikum i Operaen eller på turné. I et normalt år har Operaen opp mot 300 000 besøk på forestillinger. (NTB)

Geir Bergkastet tok over som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett fra 1. august 2017. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like