Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Tono gjør det enklere for arrangører av små videoproduksjoner

Publisert

den

Det skal bli enklere å klarere rettigheter for bruk av musikk i mindre videoproduksjoner – en utvikling som COVID-19 satte fart på.

Opphaverorganisasjonen Tono tilbyr fra januar 2021 klarering av både synkroniserings- og fremføringsrettigheter i små videoproduksjoner – som for eksempel videoopptak av direktesendte konserter og gudstjenester.
Når begge opphavertillatelsene er tilgjengelige samme sted, tror Tono det blir enklere for mindre videoprodusenter som menigheter og konsertarrangører å ha musikkinnhold.
– Produsentene av slike mindre produksjoner er et annet segment enn kringkastere, produksjonsselskaper, reklamebyråer og lignende. Vi ønsker å tilby disse et produkt som er tilpasset deres bruksområder. Det tror vi vil stimulere til flere produksjoner, noe som igjen vil gi økte inntekter til våre medlemmer, sier Inger Elise Mey, som er avdelingsdirektør for Online Media, som har hovedansvaret for å lisensiere nettkonserter i Tono.
Som eksempler på slike mindre, audiovisuelle produksjoner trekker Tono frem treningsvideoer, undervisningsfilmer til skolebruk og bedriftsproduksjoner for intern visning, samt klarering for opptak av konserter og gudstjenester som man ønsker å ha liggende på nett i etterkant av direktesendingene.
Men opphaverorganisasjonen understreker at dem som bruker innspilt musikk i videoproduksjoner, likevel må klarere dette med plateselskapet som eier innspillingene. (NTB)

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

populær