KORONAVIRUSET

Tono gjør det enklere for arrangører av små videoproduksjoner

Strømmekonserter tok av under koronapandemien, og førte til at den teknologiske utviklingen skjøt fart. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB.

Det skal bli enklere å klarere rettigheter for bruk av musikk i mindre videoproduksjoner – en utvikling som COVID-19 satte fart på.

Opphaverorganisasjonen Tono tilbyr fra januar 2021 klarering av både synkroniserings- og fremføringsrettigheter i små videoproduksjoner – som for eksempel videoopptak av direktesendte konserter og gudstjenester.

ANNONSE FRA BOSE:

Når begge opphavertillatelsene er tilgjengelige samme sted, tror Tono det blir enklere for mindre videoprodusenter som menigheter og konsertarrangører å ha musikkinnhold.

– Produsentene av slike mindre produksjoner er et annet segment enn kringkastere, produksjonsselskaper, reklamebyråer og lignende. Vi ønsker å tilby disse et produkt som er tilpasset deres bruksområder. Det tror vi vil stimulere til flere produksjoner, noe som igjen vil gi økte inntekter til våre medlemmer, sier Inger Elise Mey, som er avdelingsdirektør for Online Media, som har hovedansvaret for å lisensiere nettkonserter i Tono.

Som eksempler på slike mindre, audiovisuelle produksjoner trekker Tono frem treningsvideoer, undervisningsfilmer til skolebruk og bedriftsproduksjoner for intern visning, samt klarering for opptak av konserter og gudstjenester som man ønsker å ha liggende på nett i etterkant av direktesendingene.

Men opphaverorganisasjonen understreker at dem som bruker innspilt musikk i videoproduksjoner, likevel må klarere dette med plateselskapet som eier innspillingene. (NTB)

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like