Se oss i sosialt media

KULTURHUS

Det stormer rundt Stormen-direktøren

Avatar photo

Publisert

den

Rolf Cato Raade får fortsette som adm. direktør for Stormen Konserthus Bodø KF i Bodø, men fikk skriftlig advarsel fra styret etter at han ifølge lokalpressen først ikke sa sannheten om en omstridt sponsoravtale.

Det ble avholdt et ekstraordinært styremøte for å avgjøre om Rolf Cato Raade fikk beholde jobben.
Det skriftlige advarselet kom etter at Rolf Cato Raade signerte en omstridt sponsoravtale med Geddes Labs.
Den nåværende styrelederen, Ida Haugnes Gaustad, beskriver det som «en korreksjon i form av en skriftlig advarsel.»
«Mange hadde nok ventet at styret ville sparke Raade, men det er egentlig ikke overraskende at saken fikk den utgangen den fikk. Det er ikke – og skal ikke være – lett å sparke en ansatt i et kommunalt selskap,» skriver Avisa Nordland.
Raade er ikke hvem som helst i bransjen.
Han er også styreleder i bransjeorganisasjonen Norske kulturhus (tidligere Norsk Kulturhusnettverk).
Ifølge NRK har Raade skaffet seg juridisk bistand.
Han beskriver overfor NRK stormen rundt ham som person som «krevende» og «ensomt».
Til Avisa Nordland sier han:
– Det har vært en svært tøff uke for både meg, min familie og mine kolleger.
Det var onsdag 12. september 2018 at det ble avholdt ekstraordinært styremøte.
Der vedtok altså styret i Stormen Konserthus Bodø KF å gi direktøren en skriftlig advarsel grunnet håndteringen av en mulig sponsoravtale.
De har fortsatt tillit til direktøren, opplyste fungerende styreleder Ida Haugnes Gaustad på en pressekonferanse.
Nå ønsker styret visstnok fullt fokus på formålet med Stormen, som er å fremme interesse for musikk og scenekunst i regionen.
Men fokuset er ikke der.
Avisa Nordland spurte folk i Bodø om de hadde tillit til Rolf Cato Raade. Flertallet i meningsmålingen hadde ikke det. (Saken er bak betalingsmur.)
Avisen har tidligere avslørt at både styret og Raade har ført ordfører, formannskap og Bodøs befolkning bak lyset.
Et av punktene som styrelederen medgikk at de «selvfølgelig drøftet» var at Raade først hevdet i lokalpressen at det ikke fantes noen sponsoravtale, men så ble det kjent at det likevel var en intensjonsavtale mellom konserthuset og det amerikanske selskapet.
Raade nektet også media innsyn i saken.
I god tro sa dermed ordfører i Bodø i formannskapet at det ikke var noen avtale som forelå mellom partene.
Dette ble hun fortalt av daværende styreleder og Raade. I verste fall en direkte løgn, beskrives det på lederplass i lokalavisen.
Avtalen har neppe ført til noe tap for Stormen Konserthus KF, men det alvorlige er at det oppfattes som man har ført sin eier – Bodø kommune – bak lyset.
Det skal også ha skjedd tidligere, skriver avisen, at styreleder og direktør treffer viktige beslutninger i lukkede rom, uten at verken offentligheten eller eieren er involvert eller informert, melder lokalavisen.
«Det er høyst uvanlig at en advarsel som dette offentliggjøres. Det er et viktig signal, primært til Raade: Det skal nå svært lite til før tilliten ryker for godt,» skriver Avisa Nordland.
Også tidligere har Raade vært involvert i konflikter, som altså til nå har ført til at to styreledere har mistet jobben, heter det videre.

Rolf-Cato Raade på scenen under «Verktøy og visjoner» – Norsk kulturhusnettverks konferanse i Stavanger konserthus 16.–17. oktober 2017. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©


Til NRK uttaler direktøren:
– Det er punkter i advarselen jeg er uenige i. Det tar jeg internt med styret.
– I etterpåklokskapens lys kan man si at man kunne gjort ting annerledes. Men man må huske at da dette skjedde var stort sett hele Bodø i en slags lykkerus over at dette firmaet kom til byen. Så man var noe revet med. Samtidig var det en stor mulighet for Stormen å utvikle oss kunstnerisk. Men totalt sett føler jeg avtalen ble håndtert på en god måte, sier han til NRK. (Se videoinnslag hos NRK.)
Avisa Nordland siterer avslutningsvis Raade slik:
– Jeg har kun et fokus: Min lojalitet er 100 prosent til Stormen Konserthus, til styret, til det program vi til enhver tid presenterer, til mine kolleger i ledelsen og til Stormens dedikerte og dyktige ansatte.
– Nå ser jeg fram til å få tilbake den normale hverdag. Vi har et meget spennende og sterkt høstprogram på plass, og det er omtrent som en sammenhengende festival frem til jul. Vi har fått en betydningsfull og god støtte fra næringsliv og publikum, noe vi setter stor pris på.
http://kulturhusmagasinet.no/rolf-cato-raade-glad-for-et-svaert-godt-kulturhusar-2017/
http://kulturhusmagasinet.no/rolf-cato-raade-tar-en-ny-siste-runde-som-styreleder/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

desember 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Facebook

populær