Se oss i sosialt media

KULTURHUS

Rekordpåmelding til kulturhuskonferansen i Drammen

Avatar photo

Publisert

den

Hele 201 er påmeldt Norske kulturhus’ høstkonferanse.

– Dette er dobbelt så mange som vi pleier, sier Nina Hodneland, daglig leder i interesseorganisasjonen, med et stort smil.
Allerede før konferansen starter kan det slås fast at den nye oppskriften er en suksess.
Det nye under den kommende konferansen, som arrangeres på Union Scene i Drammen, mandag 15. og tirsdag 16. oktober, er nemlig at alle faggruppene hos kulturhusene er inviterte, og enda flere leverandører.
Ved å appellere også til de tekniske ansatte og ha et enda bredere repertoar, har konferansen blitt mye større på rekordtid.
Og at den arrangeres på det sentrale Østlandet hjelper nok også sitt til at mange fra tekniske leverandører og bookingagenter og managere kommer i stor skala, for første gang.
– Men det er også mange flere kulturhus påmeldt denne gang, og mange flere teknikere. Vi får håpe det innfrir, sier Nina Hodneland.
Hele konferansen skjer på Union scene, mens festmiddagen finner sted hos Drammen teater.
Norske kulturhus har nå fjorten leverandørmedlemmer: Skeie, Tix, DX, 07 Media AS, Venuepoint, Hoopla, Prokom, Lastcall, Yesplan, Bright, Bary, Brekke & Strand, Atendi og LydRommet som alle vil markere sin tilstedeværelse.
Atendi, AV-leverandøren med base i Drammen, har leid seg inn i Brageteateret (nabobygg) for en presentasjon. Venuepoint og TIX skal også ha egne visninger av sine systemer, og Yesplan – et nytt belgisk planleggingssystem – kommer på besøk.
Her er noen av de mange innslagene:
EUs miljødirektiv og fremtidens lyskilder: Hans Peter Jenssen fra Bright oppdaterer oss på arbeidet med EUs nye miljødirektiv og potensielle fremtidige utfordringer. Han vil også dele tanker om fremtidens lyskilder, og hvilke endringer og utfordringer vi står overfor med tanke på ny teknologi.

Hans Peter Jenssen (Project Manager, Designer) hos Bright Norway, foran den nye grandMA3 light. Foto: Bright Norway.


Booking/management og kulturhus: Vi tar pulsen på samarbeidet mellom bookingbyråer og kulturhusene: På hvilken måte kan vi best samarbeide, og hvilke utfordringer og muligheter har vi?
De som kommer er Artistportalen, TimeOut Agency & Concerts, Nama, Atomic Soul, Stageway Talent, UFA, NEMAA, Nordic Live, Artistguiden og United Stage.

Ole Waage fra NAMA Management & Events AS. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©Er ditt kulturhus #artistensbestevenn? Sebastian Ekeberg, produksjonsdesigner i Bary, og Morten Bakke, gründer og partner i Bary, har gjennom en årrekke jobbet med mange av de større artistene i Norge. Finnes det noen hemmelig oppskrift, og hvordan oppleves det å komme som artist til et kulturhus i Norge? Sebastian og Morten deler personlige erfaringer, røverhistorier og et budskap til teknisk personell.
Lydtrykksmålinger/dB-logging – MUO: Jan-Stefan Hansen fra Lydrommet presenterer et foredrag om hva man legger vekt på i lydtrykksmålinger, grenseverdier og hvordan man samler data. Har vi et klart lovverk på dette i Norge i dag? LydRommet presenterer et foredrag om personvern og medhør/medsyn: Hva sier regelverket? Byr medhør/medsyn som hjelpemiddel på noe utfordringer? Innledning v/Ernst Berggren, deretter tar Jan-Stefan Hansen over.

Ernst Berggren er daglig leder i LydRommet. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©


Mva-regelverket, utfordringer og mulige løsninger: Norske kulturhus kjemper for innføring av lavmoms, men hvordan kan vi best håndtere dagens situasjon? Oddgeir Wiig fra Advokatfirmaet PwC gir veiledning i dagens mva-regelverk, peker på utfordinger og gir råd om mulige løsninger.
Digitale trådløse mikrofoner: Ny RF-dividend kommer! Christian Mehnert fra Sennheiser presenterer Lydrommets tredje foredrag, om nye endringer i frekvensene for trådløse mikrofoner.
Hvordan bygge god infrastruktur? Atendi vil diskutere en praktisk og fremtidsrettet infrastruktur for kommunikasjon, knyttet til kabling og koblinger, og snakke om kommunikasjon mellom forskjellige aktører og enterpriser i en bygge- eller oppussingsfase. De vil også snakke om automatisering og kontroll av automasjon for lys, lyd og av, og de mulighetene som finnes, samt hva som er viktig å tenke på opp mot elektrisk og signal.
Hvordan låter det i ditt kulturhus? Et mini-foredrag om akustikken i kulturhusets storstue ved Magne Skålevik fra Brekke & Strand Akustikk. Ulik bruk krever ulik akustikk. Hvordan får vi det til, og er AAS (Active Acoustic System) svaret på alle behov?

Atendi har rigget til Bragesalen for å vise HI-END bevegelige lamper, ETC, 7-fargers LED-profiler og Colourscourse-kastere, LDDE horisont og fotramper samt litt lett fargelære med ETC LED-lamper. De kommer også til å ha bl.a. WholeHog lysbord for demo, Clay Paky bevegelige lamper, Martin Audio MLA Mini og Martin CDD Live for demo.
Tix vil ha en 25 minutters lang samling (mandag kl. 17.30–17.55) for sine eksisterende kulturhus og andre skuelystne hvor de vil snakke om nye funksjoner i systemet som CRM, POS terminal, SMS og e-postforsendelser direkte fra systemet, integrasjonen til Vipps og andre nye funksjoner.
Yesplan Venue Management Software er den ledende planleggingsprogramvaren for kulturarenaer. Møt dem på stand i Multisal 1 mandag kl. 17.30–18.30 og bli med på YESPLAN DEMO (18–18.25). Lær om hvordan Yesplan bringer sjelefred til arena-management, med kalendere, ressurser, teamplanlegging, rapportering og kontakter i en og samme skybaserte samarbeidsplattform.
LastCall er en ny norsk start-up som i mai 2018 lanserte appen som hjelper kulturarrangører å selge restplassene til forestillinger og konserter. Samtidig er LastCall en genial måte å treffe og rekruttere nytt publikum på. De har hatt en pangstart med over 10.000 nedlastinger, og tilbakemeldingene har vært overveldende.
 

Les mer om konferansen – Høstens fagkonferanse for medlemmer i Norske kulturhus, 15. og 16. oktober, 2018 – her:
http://kulturhusmagasinet.no/klart-for-fullpakket-fagkonferanse-for-kulturhusene/
http://kulturhusmagasinet.no/na-far-teknikerne-mer-fokus-pa-fagkonferansene/
Last ned programmet i PDF-format her.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær