Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Se hvilkeutleiefirmaer som fikk koronapenger for mars 2020

Avatar photo

Publisert

den

Åtte utleiefirma i LLB-bransjen fikk statlige støttemidler for mars 2020 via den nye kompensasjonsordningen.

Konsertsystemer LLB AS fikk desidert mest, med nærmere 900.000 kroner. De to andre store støttemottakerne er Trondheim Lyd, med i overkant av 500.000 kroner og Prosystemer OLL AS med 354.552 kroner.
(Artikkelen fortsetter nedenfor.)
Les mer om Trondheim Lyds støtte her:
http://scenemagasinet.no/trondheim-lyd-fikk-mest-av-trondelagsbedriftene/
For å synliggjøre hvor enormt omfattende koronastengningen av det norske samfunnet har vært for bransjen, kan man se av søknaden til Konsertsystemer at de i mars 2019 omsatte for nærmere åtte millioner kroner.
I mars 2020 ble omsetningen strupet til fire millioner kroner, og de faste kostnadene nærmere to millioner kroner. Som kjent ble Norge «stengt» fra 13. mars 2020.
– I april har vi tilnærmet ingenting i omsetning, så jeg regner med vi får mer i støtte da, sier daglig leder Marius Widerøe i Konsertsystemer til Scenemagasinet.no.
Konsertsystemer har avdelinger i Oslo, Bergen og Ålesund.
Det er løpende husleiekostnader, leasing og låneavtaler. Alle ansatte er permittert.

Marius Hvistendahl Widerøe inne på lageret hos Konsertsystemer LLB AS. Foto: John Berge, SCENEMAGASINET.no ©


(Artikkelen fortsetter nedenfor.)
Les også:
http://scenemagasinet.no/bfsp-medlemmene-strommer-til-virke-frykter-konkurser-om-koronakrisen-blir-langvarig/
http://scenemagasinet.no/konsertsystemer-sjefen-ber-om-strakstiltak/
Widerøe er også styreleder i Bransjeforeningen for scenetekniske produsenter (BFSP), som nå har sendt brev til Regjeringen for å få enda tydeligere frem hvor hardt bransjen er rammet.
BFSP har estimert et omsetningstap på to milliarder kroner for perioden mars til september 2020.
– Jeg tror alt forblir stengt til 1. september og at det ikke blir store arrangement i hele 2020, men det vil hjelpe veldig om det blir lov med arrangementer for under 500 personer, sier Widerøe.

Runar Holen og Bente Edstrøm fra Pro Systemer OLL AS. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Daglig leder Bente Edstrøm hos Nittedals-baserte Pro Systemer OLL AS sier til Scenemagasinet at firmaet er fornøyd med at de fikk det de meldte inn.
– Det hjelper oss jo, og vi har fått lån med statsgaranti. Vi er innstilt på at bedriften består også etter krisen, sier Edstrøm. Hun forsøker å holde motet oppe hos de ansatte, men skulle ønske det ble gitt lønnstøtte, slik at deler av staben på 13 kunne jobbet med service, vedlikehold og annet forefallende arbeid.

I den andre enden av støtteskalen finner vi blant andre Bergen Backline AS. Det er en munter, men lettere irritert bergenser, vi får på tråden. Daglig leder og medeier Arild Gertz (53) priser seg lykkelig over at firmaet er gjeldfritt.
– Hva skal du gjøre med de 17.376 kronene dere fikk da?
– De går til husleie og strøm. Vi skal klare oss. Det er uten tvil de store firmaene, som Bary og Bright, som sliter mest, mener Gertz. Han har holdt på i bransjen i 35 år, mens Bergen Backline AS har vært i drift i tolv år. Det har bare pekt oppover, med 3,3 millioner kroner i omsetning i 2018 og 4,5 millioner kroner i 2019. I 2020 skulle firmaet for andre år på rad egentlig bidra under Molde Jazz Festival, og flere andre store konserter og festivaler. Nå ryker som kjent hele festivalsommeren.
– Jeg er både provosert, irritert og forbannet over at bransjen bare blir ignorert. Jeg har følelsen av at mann er blitt kanonføde og at man blir sett på som en «tullebransje». Det tenkes kanskje på alt det glamorøse med artister som spiller, men vi er de som jobber med produksjon, fra planlegging til de som bygger scenen. Det er en vag gråsone som folk flest ikke vet noe om. Her er livsverket og arbeidsgrunnlaget for fast ansatte og tusenvis av frilansere fjernet. Bransjen vår blør stor, sier Arild Gertz fortvilet til bransjens nettsted.

Arild Gertz. Foto: Privat.


Disse utleiefirmaene fikk utbetalt følgende beløp via Statens kompensasjonsording for perioden mars 2020:
KONSERTSYSTEMER LLB AS: 878.804
TRONDHEIM LYD AS: 531.242
PROSYSTEMER OLL AS: 354.552
KONGSBERG LYD & LYS SYSTEMER AS: 60.786
ARRCO AS: 53.719
BERGEN BACKLINE AS: 17.376
LLK AS: 13.377
CLARISONUS AS: 6.927
(Med forbehold om feil. Er det andre LLB-firma som vi ikke har fått med, så tips oss gjerne.)
PS! Et stort utleiefirma som Bary AS er ikke med på marslisten fordi de vil søke senere. Det bekrefter firmaet overfor Scenemagasinet.no.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

februar 2024
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Facebook

populær