Se oss i sosialt media

KORONAVIRUSET

Flere teatre håper å åpne etter 7. mai

Publisert

den

Flere av de store norske teatrene håper å komme i gang med forestillinger når begrensningene på folkeansamlinger løsnes torsdag 7. mai.

– Planen er at vi skal ha premiere på « Jakob og Neikob og alle andre» den 7. mai. Den skulle i utgangspunktet ha premiere omkring samtidig som nedstengningen trådte i kraft, sier teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret i Oslo.
Teatret legger også planer for flere forestillinger, men det er Kari Stai-stykket som får æren av å være først. Fra og med torsdag 7. mai er det nemlig tillatt med kulturarrangementer med opptil 50 personer. Dermed kan norske teatre åpne dørene igjen etter å ha vært stengt siden 12. mars.
– Vi synes det er veldig fint å gjøre noe for barn i denne tiden, sier Ulfsby.
DNS og Nationaltheatret jobber for å åpne igjen
Den Nationale Scene i Bergen jobber også for å få gjenåpnet allerede i løpet av de neste dagene.
– Allerede i slutten av neste uke håper vi å kunne invitere publikum inn i salen, skriver teatersjef Stefan Larsson på DNS’ nettsider.
Også Nationaltheatret ønsker å åpne igjen fortest mulig.
– Vi jobber med saken. Vi må se hva vi kan få til, og hva som er økonomisk forsvarlig. Vi håper å kunne komme med mer informasjon mandag, sier kommunikasjonssjef Ida Margreta Halvorsen ved Nationaltheatret.
Operaen fortsatt stengt
Nationaltheatret har en ekstra utfordring i og med at det var tilfeller av koronasmitte i teaterbygget. Dermed har det vært stengt og ingen tilgang til å holde prøver.
Den Norske Opera og ballett har ingen umiddelbare planer om gjenåpning, opplyser kommunikasjonssjef Ole-Morten Vestby. De har avlyst alle forestillinger fram til 15. juni, men utelukker ikke mindre aktiviteter i sommer. Rogaland Teater opplyser gjennom kommunikasjonssjef Pernille Kaldestad at de ikke har tatt noen avgjørelse ennå. (NTB)

Nationaltheatret. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær