Se oss i sosialt media

NYTT UTSTYR

Elektronisk styrt line-array fra EAW

Avatar photo

Publisert

den

– Dette er et spennende produkt og som er rimeligere enn toppene som vi har hatt tidligere.


Det forteller Steinar Schanke Eikum hos XL Audio hos EM Nordic til PRO AV MAGASINET.

– Dette er tradisjonelle søylehøyttaler som passer til tale, kirker, flyplasser, og slike steder. Tradisjonelt har disse hatt mye diskant toner, men ikke fungert så bra med musikk på grunn av mangel på bass. Det flotte med AC6 er at de låter veldig bra med musikk, helt ned til 65 Hz, sier Eikum.

Man kan koble opp til ti EAW AC6 sammen på hver sin side av et stereofelt, som da gir en ti meter høy rekke med topp moderne høyttalere.

Men man trenger ikke så mange for å få fet konsertlyd for opptil 400 mennesker. En subwoofer og en stk AC6 på hver side vil være nok, hevder han videre. Hver AC6 består av seks 6″ basshøyttalere og tretti 1″ dome diskanthøyttalere montert på en CSA-bølgeleder.

Hver transduser er individuelt forsterket og behandlet for det EAW mener er «et enestående nivå av kontroll og klarhet.»

Adaptiv teknologi gjør at vertikal dekning kan tilpasses perfekt til ditt lokale over hele 20KHz til 65Hz driftsrekkevidde, noe som resulterer i jevn og musikalsk dekning gjennom lokalet.

EAW står for Eastern Acoustic Works.En modulær designtilnærming gir redundans og full servicevennlighet fra fronten av enheten, noe som gjør AC6 til den enkleste å vedlikeholde kolonnehøyttaleren som er tilgjengelig.

AC6 er designet for å forsvinne visuelt samtidig som den er robust nok for bærbar bruk og har en IP-klassifisering på IP54. Alle ledninger er designet for å være skjult bak søylen og kan føres gjennom til søyler over eller under den.

Steinar Schanke Eikum (født 6. oktober 1958 i Drøbak) var originalbassisten i den norske hardrockgruppa TNT. Han ble med i gruppa etter å ha gjort en audition i påsken 1982, og spilte på deres album samme år. Han ble erstattet av Morty Black i 1983. Før Eikum ble med i TNT, var han med i Oslo-gruppa Red. I 1987 ble han med i trondheimsbandet Blonde on Blonde og spilte inn et selvtitulert album med dem året etter. Han sluttet i gruppen i 1991 og ble med i Stokkan Band samme år.

Steinar Eikum. Foto: PRO AV MAGASINET ©

Ny serie fra EAW

EAW har lansert sin nye RS-serie med høyttalere, med hhv. to stk tolv-tommere og to stk. Femtentommere (begge aktive høyttalere) og to stk. aktive subwoofere på hhv. femten og atten tommer. Perfekt for mindre PA-oppsett og sanganlegg, mener importøren.

Ny forsterkerserie:  Pro-Lite

Crest Audio har en ny serie av forsterkere som kalles Pro-Lite. Disse er lettvektere i fysisk sammenheng, men tungvektere i
lydkvalitet, mener produsenten.
Modellene er 2.0, 3.0, 5.0 og 7.5.

Serien er designet med en avansert, høyhastighets klasse D-design med en switch-mode strømforsyning som reduserer vekten samtidig som den øker påliteligheten, termisk effektivitet og utgangseffekt i parallell-, stereo- og brokoblede moduser.

Den innebygde beskyttelsespakken inkluderer Crest Audios proprietære ACL Automatic Clip Limiting-kretser, som hindrer forsterkeren i å sende potensielt skadelige avklippede signaler til høyttalerne, samt DC, Temp, Signal og Active-sikringer, alt referert til på frontpanelet med LED-
indikatorer.

Denne artikkelen ble opprinnelig kun publisert i nr. 4-2022 av PRO AV MAGASINET, men er noe omskrevet og oppdatert for denne nettpubliseringen.

Les magasinet digitalt her.

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse
Skriv en kommentar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

desember 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Facebook

populær