RIKSTEATRET

Endelig blir det en klassisk musikal fra Riksteatret – og den blir påkostet

Mari Lerberg Fossum spiller Dorothy i Trollmannen fra Oz, som får premierestart på Hamar 25.01.2018. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Trollmannen fra Oz blir trolig den mest påkostede Riksteater-produksjonen i Tom Remlovs tid som teatersjef.

Trollmannen fra Oz – med 30 år gamle Mari Lerberg Fossum som Dorothy – får premierestart på Hamar 25.01.2018.

ANNONSE FRA BOSE:

– Det blir levende musikk. Alle stedene som får besøk kan glede seg! sa teatersjef Tom Remlov da forestillingen ble presentert under et arrangement i Nydalen i Oslo onsdag 16. august 2017.

– Jeg vil gjerne gjøre musikal. Det var ikke noen i Ellen Horns tiårsperiode på Riksteatret, men jeg synes det er en viktig side av scenekunsten. Så derfor har vi arbeidet lenge med å finne en gjenkjennelig historie og for å forsvare kostnaden måtte det være familieforest. Da tok det ikke så lang tid før Wizard of Oz dukket opp, sier Remlov til Kulturhusmagasinet.

– Hva gjør den så kostbar?

– Det er veldig mange som er med og vi har ekstra teknikk. Reisekostnadene øker veldig med alt dette.

– Hva kan kostnadene bli?

– Jeg tror den blir den mest påkostede. Vi har beregnet en nettokostnad på 12 millioner kroner, som er faktiske utgifter etter estimerte billettinntekter.

Riksteater-sjef Tom Remlov (midten) sammen med skuespiller Mari Lerberg Fossum (t.v.) og regissør og koreograf Alan Lucien Øyen (t.h.) under Riksteatrets 2017/2018-presentasjon onsdag 16. august 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no

Mari Lerberg Fossum har tidligere spilt Disney-prinsessen Belle i Skjønnheten og udyret og Sophie i Mamma Mia!

Hun kan fortelle at hun sang sangene fra Wizard of Oz som åtte-niåring foran speilet, og ville etterligne Judy Garlands stemme.

– Jeg var sjenert som barn, men det vokste seg frem.

Regissør er Alan Lucien Øyen.

– Ting jeg ikke har gjort før, liker jeg. Og musikal står på listen. Jeg har forsynt meg grovt av «americana» i tidligere forestillinger, som nå nesten fremstår som et et slags forprosjekt, sa Øyen og ga så en kort oppvisning i fugleskremselet fra forestilling. Det skal ikke mye forestilling til for å se at han kan egne seg meget godt til nettopp den rollen!

LES MER OM RIKSTEATRETS 2017/2018-REPERTOAR HER:

Riksteatret-sjef Tom Remlov: «Dette er den store dagen!»

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like