RIKSTEATRET

Skal vitalisere Egner-klassikeren som er en del av Riksteatrets DNA

Skuespiller Kim Haugen er med på to Riksteater-forestilinger i den nye sesongen: Prisen av Arthur Miller og han skal regissere en ny versjon av Folk og røvere i Kardemommeby. Her sammen med Riksteater-sjef Tom Remlov under Riksteatrets 2017/2018-presentasjon onsdag 16. august 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no

Sceneteaterversjonene av Thorbjørn Egners folkekjære fortellinger er en del av Riksteatrets DNA. Nå griper skuespiller og regissør Kim Haugen fatt i en nytolkning av Folk og røvere i Kardemommeby.

Turnépremieren skjer på Nøtterøy 7. november.

ANNONSE FRA BOSE:

Under sesonglanseringen til Riksteatret i Nydalen i Oslo onsdag 16. august kunne Haugen fortelle litt om sine visjoner.

– Egner en del av vår kultur, så utfordringen er å finne mer humor, alvor og galskap, i et fasttømret konsept. Det er Egners scenografi som skal brukes. Vi trenger en opplagt skuespillergjeng for å lage en en frisk musikalsk utgave som skal glede hele landet, sa Haugen.

Som også har hatt flere ønskedrømmer rundt den nye oppsetningen.

– Det er et stykke som handler om en veldig inkluderende by. Selv røverne får et fint liv. Da fikk jeg ideen til å invitere de som ikke har det bra eller ikke kjenner Norge så godt, f.eks. barn fra asylmottak.

Selma, Nora og Caroline (på benken foran fra venstre) er noen av barna som skal være med på Kim Haugens nytolkning av Thorbjørn Egners Folk og røvere i Kardemommeby i regi av Riksteatret. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Og teatersjef Tom Remlov kunne da fortelle at i samarbeid med DNB skal denne ønskedrømmen realiseres.

Det er heller ikke barn med i Egners originaltekst og forestilling.

– Det er jo litt rart at alle er over 50 år og går kortbukser, så vi trenger noen barn. Derfor får vi med oss barn på hvert enkelt spillested, fortalte Kim Haugen.

TINE meierier på sin side sørger for at barn på 70 spillesteder medvirker.

Første gang Folk og røvere i Kardemommeby ble vist i regi av Riksteatret var i 1956.

Ca. hvert tredje år får en av Egners forestillinger en ny runde på turné.

– Opprinnelig var det Åsleik Engmark som skulle gripe fatt i denne nye versjonen, men så døde han jo. Det var Kim som foreslo Åsleik opprinnelig. De delte samme visjon.

Skuespiller Kim Haugen sammen med Riksteater-sjef Tom Remlov under Riksteatrets 2017/2018-presentasjon onsdag 16. august 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no

Det loves frekk papegøye, snakkende kamel og løve, Tante Sofie, tre røvere, Tobias i tårnet og alle de andre kjente karakterene!

LES MER OM RIKSTEATRETS 2017/2018-REPERTOAR HER:

Riksteatret-sjef Tom Remlov: «Dette er den store dagen!»

ANNONSE
ANNONSE
John Berge John Berge

Du vil kanskje også like