Se oss i sosialt media

RIKSTEATRET

Erik Poppe om sin debut som teaterregissør: «Deilig moro!»

Avatar photo

Publisert

den

NYDALEN, OSLO: Et av scoopene for Riksteatret i 2018/2019-sesongen er at filmskaper Erik Poppe for første gang begir seg i gang med teater.

Og det med stykket Stein i lomma, som opprinnelig er et irsk pubteaterstykke – Stones In His Pocket, som bygde seg opp fra starten i Belfast i 1996 til å bli en West End-suksess i London – og også er satt opp på Nationaltheatret.
Sistnevnte versjon var også på Riksteater-turné og er filmet og sendt på NRK.
Men nå er det altså Poppes tur, en meget aktiv filmskaper som bare i 2018 har lansert dokumentar om Per Fugelli (Per Fugelli – Siste resept) og spillefilmen Utøya 22. juli.
Han er også godt kjent for supersuksessen Kongens nei (2016).
Under Riksteatrets presentasjon fortalte Poppe at han faktisk har drevet mye med komedie, før de mer alvorlige spillefilmene.
– Jeg laget mange morsomme reklamefilmer. Og da sa folk at jeg ikke ville få til å lage alvorlige filmer. Nå sier de at jeg ikke får til å lage komedie. Men jeg skal få det til, hehe.
Det er Hallvard Holmen og Øystein Martinsen som spiller femten roller i stykket, som i fornorsket versjon tar for seg en filminnspilling i Nord-Norge
– Jeg har hatt lyst til å prøve teater lenge, og dette er deilig materiale å jobbe med, forteller Poppe.

Teatersjef Tom Remlov (t.v.) i Riksteatret og regissør Erik Poppe. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no.


Til Kulturhusmagasinet forteller Erik Poppe at han er en fast teaterpublikummer.
– Ja, jeg har sett veldig mye teater i alle disse årene, fordi jeg vil se skuespillere og oppdatere meg på hvem de er. Jeg vil stadig plukke nye fjes. Da har Riksteatret fanget det opp, og lurte på om jeg ville lage teater.
– Det er veldig bra oversatt, sier han om om det irske teaterstykket.
– Det er en komedie, men den handler om noe i bunn. Kombinasjonen av det – og et deilig publikumsfrieri. Du kan også fortelle noe ordentlig med komedie. Nå har jeg gjort seriøse ting, som vi alle har et forhold til, så det er deilig å holde på med dette. Jeg gapskratter på jobb. Det er veldig befriende. Jeg kommer hjem fra jobb hver kveld og tenker: Jeg kommer til å leve lenge!
 

Stein i lomma
Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.
Premiere hos Riksteatret: 20.09.2018
Turnépremiere i Flekkefjord Kultursenter Spira: 26.09.2018
http://kulturhusmagasinet.no/her-er-det-nye-teateraret-fra-riksteatret/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Facebook

populær