Se oss i sosialt media

BEDRIFTSBESØK

Veteraner får «kick» av gode lydsystemer

Avatar photo

Publisert

den

OSLO: – Det har gått over all forventning. Det er to firmakulturer – vi har drevet våre selskaper på forskjellig måter, men det har gått bra, sier Terje Engedahl og Rasmus Eide.

Lyd-Systemer AS og Drammen Lyd hadde kjent Olof Arvidsson fra Arva Trading AB i Sverige i 20 år. Da svensken gikk inn i begge selskapene var det nye ekteskapet – som nå heter Arva Lydsystemer – snart en realitet.
Mens Terje Engedahl (63) fra Fredrikstad har drevet Lyd-Systemer AS sammen med Dag Westgård siden 1987, har Rasmus Eide (47) fra Lier drevet Drammen Lyd AS siden 2000.
Men også unge herr Eide har holdt på siden 80-tallet, først med portastudio hjemme og siden som lydtekniker for Drammen Lyd. Da den opprinnelige eieren, Magnar Bergo, ble stortingsrepresentant overtok Eide.
I likhet med Lyd-Systemer AS endret Drammen Lyd AS seg fra ren utleie til også å drive med salg. Endringen skjøt for alvor fart da kulturhusboomen begynte og stadig flere steder kjøpte sine egne faste installasjoner.
Lyd-Systemer AS solgte 50 prosent til Arva Trading AB i 2017, og så kjøpte svenskene også halvparten av Drammen Lyd AS.
– Vi fant hverandre gjennom vår svenske hovedaksjonær, forteller duoen.
– Vi har kjent ham i over 20 år, og da vi traff ham på en bransjemesse sa vi spøkefullt at han burde kjøpe oss. En tid senere ringte han tilbake og gjorde alvor av det, forteller Terje.

Hele Arva-teamet samlet: Fra venstre: Rasmus Eide (salgssjef), Dag Westgård (administrasjonssjef), Paul Ivar Skjærvold (salg/support), Helge Bendtsen (salg/support) og Terje Engedahl (daglig leder).


 
Ingen av de ansatte i selskapene mistet jobben og nå er alle seks samlet i lokalene på Ensjø i Oslo.
At nestoren Terje Engedahl ble daglig leder i det fusjonerte selskapet, er helt OK for «unggutten» Rasmus Eide.
– Terje er flink. Det er helt perfekt at han er det. De tunge beslutningene tas uansett i felleskap, sier Rasmus.
– Har kundene merket sammenslåingen?
– Det har gått bra å slå oss sammen. Vi har tatt vare på det beste av begge, med fokus på god kundeservice og gode produkter. Vi har mye høykvalitetsprodukter, sier Arva-sjefen og nevner merker som d & b audiotechnik, DPA Microphones, Powersoft og Link.
Arva selger også blant annet Yamaha Pro Audio, Sony Wireless, Adam Audio, Apex, PreSonus, Radial Engineering, DPA med flere.
– Utenlandske fabrikanter ser på det skandinaviske markedet som ett, så det er en fordel å være en del av en større enhet. Det går sakte, men sikkert mot at alle har en nordisk eller skandinavisk modell, mener Arva-duoen.
De viktigste kundegruppene for Arva Lydsystemer er kulturhus, teatre, kringkasting, konsertsteder, installatører, PA-utleie-firmaer.
– Det inspirerer når det kommer gode, nye produkter og når man kan lage gode løsninger for kundene. Vi leverer systemer vi synes det ville vært moro å skru på selv. Det er veldig givende å få det «kicket». Produktutviklingen gjør at ting stadig blir bedre.
http://scenemagasinet.no/bare-fryd-og-gammen-etter-lydfusjon-na-er-arva-lydsystemer-en-realitet/
http://scenemagasinet.no/llb-2019-kjempesuksess-sier-bransjeveteran-terje-engedahl/
 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær