ARTISTOMTALE

Finn Kalvik vil skrive memoarene sine – får nabohjelp av Lillebjørn Nilsen

– Jeg har skrevet små kapitler i 10–15 år, sier Finn Kalvik – som tror det blir memoarbok så vel som ny plate. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

– Det er hyggelig å være i det gode selskap, sier viseveteranen – som fyller 72 år 30. april 2019.

Endelig kommer Finn Kalvik inn i æreshallen på Rockheim. Andre gangen Kalvik ble nominert, bar det hele veien frem.

ANNONSE FRA BOSE:

I Rockheim Hall of Fame er både Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen på plass, de ble innlemmet henholdsvis i 2014 og 2013.

– Vi tre turnerte sammen og var superstjerner i Norge på tidlig 70-tall, minnes Kalvik.

I gang med å skrive

– Det eneste som mangler nå, er at jeg får satt meg ned og skrevet memoarene mine, sa Kalvik da årets tre innlemmede ble avslørt på Rockefeller torsdag 25. april 2019.

Kalvik røper at han er godt i gang.

– Jeg har skrevet små kapitler i 10–15 år allerede! Jeg har notert det på data, og har fått noen til å hente det frem fra gamle harddisker nå. Jeg har lest inn noe på telefonen også, og driver og samler alt nå.

Anita Skorgan, Finn Kalvik og TNT inn i popmuseets æreshall, Rockheim

Finn Kalvik (nr. 2 f.h.) i 1971 – sammen med Øystein Sunde, Hege Tunaas, Ole Paus og Lillebjørn Nilsen – i den datidige billedteksten kalt «unge visesangere». Når Kalvik skriver bok, blir denne perioden sentral. Foto: Aage Storløkken / Aktuell / NTB scanpix.

Tidsånden

Det han ikke husker selv, spør han Lillebjørn Nilsen om, hevder han muntert.

– Vi er blitt naboer i Maridalsveien! Øystein har sagt at han ikke vil skrive noe, sier Finn Kalvik, og tror boken vil handle mye om visebølgens fremvekst i 1970-årene, som han var del av.

Ifølge Rockheim-omtalen uttrykte Kalviks første hit, sangen «Finne meg sjæl», mye av tidsånden på slutten av 1960-tallet.

Akustisk

Samtidig er Finn Kalvik på gang med ny plate.

– Jeg har bestilt meg et nytt keyboard. Det er mange som ikke er klar over at jeg også er keyboardist. «Livets lyse side» og «Sommerøya» ble komponert på keyboard, sier han om 80-tallssangene sine.

Planen er å skrive et par nye låter, som blir å høre på et best of-album der han også tar med gamle godlåter.

– Det skal bli helt akustisk, bare spilt med instrumenter laget av tre. Det låter best når du er gammel visesanger, sier Kalvik. (NTB)

I godt selskap: Finn Kalvik med Anita Skorgan (f.v.) og TNT-gutta Diesel Dahl og Ronni Le Tekrø. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

ANNONSE
ANNONSE
Gitte Johannessen Gitte Johannessen

Du vil kanskje også like