Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Frode Alnæs på turné til 32 kulturhus

Publisert

den

Lørdag 3. februar 2018 har Frode Alnæs verdenspremiere på soloforestillingen «Min dans med strenger» – i hjembyen Kristiansund, i byens storstue Festiviteten under Operafestukene 2018.

«Min dans med strenger» beskrives som en personlig og underholdende reise – med historier hentet fra eget liv. Gitaren og gitarister vil bli hyllet og herset med i forestillingen. Og vokalisten er naturligvis den store fienden.
Frode har mye på hjertet i «Min dans med strenger». Han ønsker å fortelle historier som rører oss, historier han brenner for, historier vi kjenner oss igjen i – og som får oss til å humre eller hyle av latter. Og det vil bli mange store musikalske øyeblikk.
Konsertforstillingen handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Dette handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som elleveåring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en kjent gitarist, artist og komponist.
– Jeg skjulte meg jo med parykk i 16 år. Det er klart det har preget livet mitt å ikke stå fram som den jeg var. I tillegg til all humoren og latteren i forestillingen ønsker jeg å fortelle en historie om det å være annerledes, men å snu det til en styrke, sier Frode Alnæs i en pressemelding.
Frode Alnæs regnes som en av Norges beste gitarister. Gjennom snart 35 år som profesjonell musiker er han blitt feiret som en suksessfull artist, låtskriver og humorist. Han slo igjen for alvor med gruppen Dance With A Stranger på slutten av 80-tallet.
Frode er den ulitmate entertainer, og han evner å fjerne avstanden mellom scene og sal. Han har gjort det meste – og spilt med de fleste. Han har besøkt hver krik og krok av landet, opplevd oppturer og nedturer, og suksesser i inn- og utland de fleste bare kan drømme om. Nå gleder han seg til å gjøre det han er best på; å spille på mange strenger samtidig – og å dele artige betraktninger, opplevelser og fantastisk musikk med sitt publikum!
32 kulturhus over hele Norge får besøk av turneen. På hvert sted ønsker Frode å invitere en lokal gjestegitarist opp på scenen.
– Når vi nå skal reise landet rundt, ønsker vi å treffe lokale gitarister. På hvert sted inviterer vi en lokal gjestegitarist, ung eller gammel, opp på scenen for å spille en låt med oss. Det skal bli utrolig artig, sier Alnæs.
– Jeg gleder meg som en unge. Dette har jeg drømt om lenge, og jeg kan ikke vente med å komme ut på veien med denne forestillingen. Det er stas at så mange kulturhus ønsker besøk av oss, sier Frode Alnæs.
«Min dans med strenger» produseres av Alnæs’ eget selskap Frog Music AS. Ivar Tindberg har regi på forestillingen og Frode er musikalsk ansvarlig. Med seg på scenen har Frode et stjernelag av et band: Morten Huuse (kapellmester/tangenter) har spilt med Dance With A Stranger i 25 år og Mambo Companeros og er en kjent arrangør og kapellmester. Knerten Kamfjord (bass) er også kjent som en del av Odd Børretzen/Lars Martin Myhres band samt Øystein Sunde sitt band. Thomas Gallatin (trommer) spiller med en rekke artister som Morten Abel, Daniel Kvammen, Garness, Siri Nilsen og Tôg.
Kjetil Sandnes og Henrik Langerød vil alternere/vikariere på hhv. bass og trommer på en del av stedene.
Her spilles «Min dans med strenger» vinteren/våren 2018:
3. februar – Kristiansund, premiere Festiviteten – Operafestukene 2018
4. februar – Ekstraforestilling! Festiviteten – Operafestukene 2018
6. februar – Fosnavåg Konserthus
7. februar – Molde, Bjørnsonhuset
8. februar – Surnadal kulturhus
9. februar – Brattvåg, Ingebrigt Davik–huset
13. februar, Nøtterøy kulturhus
14. februar – Lillestrøm Kultursenter
15. februar – Drammens Teater
16. februar – Modum Kulturhus
17. februar – Moss, Verket Scene
24. februar – Åndalsnes, Rauma kulturhus
28. februar – Rørvik Samfunnshus
1. mars – Finnsnes, Kulturhuset Finnsnes
2. mars – Stokmarknes, Hurtigrutens Hus
3. mars – Bodø, Stormen Konserthus
4. mars – Frøya Kultur- og kompetansesenter
7. mars – Levanger, Festiviteten Kulturhus
8. mars – Støren Kulturhus
9. mars – Horten, Bakkenteigen kulturhus
11. mars – Oslo, Chat Noir
16. mars – Eigersund, Egersund Kulturhus
17. mars – Sola Kulturhus
23. mars – Haugesund, Garasjebryggeriet
24. mars – Larvik, Bølgen Kulturhus
5. april – Florø, Flora samfunnshus
6. april – Os, Oseana Kunst og Kultursenter
7. april – Stavanger, Stavangeren
8. april – Flekkefjord Kultursenter Spira
13. april – Ålesund, Parken kulturhus
14. april – Stranda, Storfjord Kulturhus
21. april – Måløy, Nordfjordhallen
22. april – Ørsta Kulturhus
Varighet: ca. 75 minutter uten pause.
Produsent: Kristin Dæhlie, Frog Music AS
Booking forestilling: Gunnar Reed, KulturService AS

Frode Alnæs. Foto: Ken Alvin Jenssen.


 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Facebook

populær