Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

(+) Fullt demo-lysshow i nytt showrom hos Prostage

Avatar photo

Publisert

den

OSLO: – Det føles deilig!

Ti år etter at sunnmøringen Gunnar Waldemar Naas (38) startet Prostage, og tjue år etter han startet sitt første firma, var det duket for storstilt jubileumsfeiring i Prostages nye lokaler på Bryn i Oslo.
Kulturmagasinet ble invitert og dro spente til lokalitetene, for å se og høre om dette energiske firmaet.
Derfor måtte vi stille sportsspørsmålet til tiårsjubilanten – som tross sin unge alder altså har drevet eget firma siden 1998.
Og det føltes «deilig»!
Sammen med makker, Carl August Tidemann (salgsjef), har Waldemar Naas de siste fem årene bygget Prostage opp fra å være et enkeltmannsforetak til snart å ha ti ansatte.
Gunnar flyttet fra hjembyen Ålesund til Oslo i 2008, og innså at i hovedstaden kunne han ikke fortsette med utleiefirmaet.
Med en del kontakter i det store utland hadde han allerede begynt å importere i det små. Så bestemte Gunnar seg for å satse. Han hevder han var den første på markedet med LED bevegelig hodelys.
– Ideen var å begynne med et knippe agenturer og så jobbe opp et kundegrunnlag. Det gikk veldig bra – fort. Så har vi også blitt kåret til Gaselle-bedrift fem år på rad, men det er viktig for meg at vi ikke vokser for fort, forteller grunnleggeren, medeieren og daglig leder av Prostage til Kulturhusmagasinet.
 

Gunnar Waldemar Naas startet sitt første firma allerede som 18-åring. Tjue år etter er Prostage ti år, og en stadig større suksess. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

 
Både Waldemar Naas og Tidemann har solid erfaring fra bransjen.
Waldemar Naas som hhv. lyd-, system-, pyro- og lystekniker og driver av musikkforretninger og utleievirksomhet.
Tidemann med elektronikkutdannelse og musikererfaring, og 20 år på beina i bransjen.
Høsten 2017 flyttet Prostage fra lokaler på Røa på vestsiden av Oslo til Bryn.
Og akkurat i tide til tiårsjubileet, som ble feiret onsdag 26. september 2018 med åpen dag, ble det nye showrommet innviet.
– Tanken med showrommet er at kundene våre kan ta med seg kundene sine og vise frem hvordan ting kan være. Vi er en grossist til bransjen, forteller Gunnar Waldemar Naas.
Som seg hør og bør er det også bar i showrommet.
– Vi vil at det skal ligne mest mulig på et konsertlokale.
Så får Kulturhusmagasinet, og alle gjestene, demonstrert et imponerende lysshow.
Oppe i det strøkne, nye showrommet, er det meste av lysutstyr som firmaet kan levere, montert.
Det er også laget en lekker scene.
Vi fikk satt på noen av lyseffektene i etterkant, og fikk en fotosession med Gunnar, Carl August & Co. Bildene pryder denne artikkelen.
Se også video med deler av showet her:

– Det har vært veldig spennende å bygge opp Prostage, forteller salgssjefen.
Carl August Tidemann mener selskapet har vært heldig med mottakelsen i markedet, og sier ubeskjedent at «jeg tror vi har gjort mye riktig».
– Hva, spesifikt?
– Vi så et hull i markedet på «B2B» på nett. Vi har hatt godt produktutvalg til gode priser. Vi har god logistikk og tilgjengelighet, og har satset mye på lys. Italienske Prolights har vi tatt fra ikke noe i Norge til å bli et anerkjent merke.
Prostage selger også mye sceneteknisk utstyr og tekstiler, og satser selvsagt på lyd.
De har en «commercial audio»-avtale med Yamaha, og selv om det er flere som selger Yamahas produkter, mener Prostage at de er blant de ledende.
Andre merker Prostage selger bra av er Lynx og Dynamic Audio Design (DAD).

Gunnar Waldemar Naas inne i det nye showrommet til Prostage. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

 
De viktigste kundene er AV-installatører, de gjenværende musikkbutikken og utleiefirmaene. Samt kulturinstitusjonene, som får kjøpe direkte av Prostage.
– Alle steder hvor de har scener er et viktig segment for oss, med stort vekstpotensial, mener Tidemann.
– Vi vil være en «one-shop»-lokasjon, det er viktig for oss.

Fra venstre: Carl August Tidemann, Svein Kåre Friborg, Kim Erik de Sousa, Gunnar Waldemar Naas, Anne-Line Prestkvern-Hansen, Øyvind Mjelve Strandem og Per Øystein Berglund. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

http://kulturhusmagasinet.no/prostage-as-inviterer-til-feiring-av-tiarsdagen/

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær