Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Gamle Club 7 er blitt til Røverstaden, og her skal Terje Rypdal spille under Oslo Jazzfestival 2018.

Publisert

den

Terje Rypdal vender tilbake til gamle trakter under Oslo Jazzfestival 2018.

Klubben i Røverstaden er navnet på det nyeste tilskuddet til Oslos spillesteder. For mange er dette en gjenåpning og nytt liv i et sted som det knyttes mange gode minner til, nemlig Club 7.
Det var nemlig her i Munkedamsveien at Club 7 holdt til på 70-tallet og frem til 1985, året før Oslo Jazzfestival startet. I år kan du endelig oppleve kombinasjonen Oslo Jazzfestival og gamle Club 7 på Røverstaden.
– En av de som ofte spilte på «klubben» var Terje Rypdal som hadde en høy status i dette miljøet. Det var derfor en begivenhet hver gang Terje kom med en ny bandkonstellasjon og hadde konsert på Club 7, sier festivalsjef Edvard Askeland.
Terje Rypdal er en av våre mest anerkjente musikere. Han startet sin karriere som gitarist i rockebandet The Vanguards 1961 og dannet det som omtales som Norges første supergruppe The Dream i 1967. Han var også medlem av Jan Garbareks sagnomsuste kvartett fra 70-tallet sammen med Jon Christensen og Arild Andersen. Nå har han bikket 70 år og har en karriere som spenner over fem tiår. Han har mottatt tre Spellemannspriser, så vel som Buddy-prisen i 1985.
I år er Terje Rypdal Conspiracy å finne på Røverstaden 16. august 2018, denne gang med Palle Mikkelborg som gjest.

– Club 7 var også åpen for nye impulser og unge lovende musikere med nye band fikk slippe til på scenen, sier Askeland.
Denne kombinasjonen av nytt og gammelt og en åpen holdning til musikalske sjangre satte sitt preg på stedet og var med på å holde det på topp i mange år. Et ungt navn som er å se på en rekke jazzfestivalplakater i år er Charlotte Dos Santos.
Charlotte Dos Santos er fortsatt et relativt ferskt navn i den norske musikkfloraen, men hun har allerede rukket å pryde Jazznytts forside, blitt omtalt som «Norges beste soul-artist» av Natt&Dag og nominert til Spellemann i kategorien Årets nykommer. Nylig hadde hun en miniturné her i Norge som hun avsluttet med å spille for et utsolgt Nasjonal Jazzscene Victoria i januar. Men et sjeldent godt debutalbum og en nominasjon som «Årets Nykommer & Gramostipend» fra Spellemann i bagasjen, mener arrangørene at denne kvinnen er verdt å sjekke ut på årets Oslo Jazzfestival.

Charlotte Dos Santos. Foto: Milena Zara.


Oslo Jazzfestival 2018
12. – 18. august
Bekreftede konserter: Hyllest til Joni Mitchell med Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik m.fl. og musikalsk leder Anja Lauvdal | Cory Henry & The Funk Apostles | Terje Nilsen m/KORK | Sons of Kemet | Terje Rypdal Conspiracy m/ Palle Mikkelborg | Charlotte Dos Santos
Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 60-70 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum. Oslo Jazzfestival dekker alle jazzens stilarter, og har siden 1986 etablert seg som en av Norges største jazzfestivaler.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

august 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær