Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Ny musikkteaterforestilling: Olle Bolle – Et rockeeventyr

Publisert

den

Akershus Teater slår til med en ny forestilling høsten 2018: Olle Bolle – Et rockeeventyr.

Trollmor og trollfar har bestemt at det rampete lille trollet Olle Bolle skal begynne i barnehagen.
Det synes Olle Bolle er en veldig dårlig idé. Han vil mye heller leke og høre rockeeventyr hele natta sammen med bestefar.
Olle Bolle – Et rockeeventyr er en helt som spilles på flere kulturhus på Østlandet i september.

Hele gjengen: Fra venstre: Fra venstre Iver Bjurgren (far), Ghopi Prabaharan (Olle Bolle), Markus Scarth Tønseth (bestefar) og Peder Opstad (mor). Foto: Lars Opstad.


 
– Dette er et familiedrama med fengende musikk, hvor støy er gøy og teit er greit, som handler om at troll også er mennesker, og om lille Olle Bolle som vil være et rocketroll i stedet for et barnehagetroll, forteller Sandra Sandbye, produsent i Akershus Teater.
Hun er klar for å ta med forestillingen på en omfattende turné på Østlandet. Forestillingen spilles på hele 23 kulturhus fra 31. august  til 30.september 2018.
Alle barn har et forhold til troll, og noen husker kanskje også sangen om Olle Bolle (Oppe på fjellet).
Men denne forestillingen snur de klassiske folkeeventyrene på hodet. Trollene er snille – lille Olle Bolle skal begynne i barnehagen sammen med menneskebarn – og stykket er proppfullt med herlig, nyskrevet rockemusikk, framført live av skuespillerne. Tre generasjoner troll forsøker etter beste evne å håndtere familielivets strabasiøse hverdag, og tilpasse seg menneskenes moderne verden – med humor, lek og en dose bekymring for det ukjente som virkemidler.
Forestillingen bygger på barnehageprosjektet «Olle Bolle begynner i barnehagen» av Peder Opstad, og er basert på tilbakemeldinger fra barn i alle aldre.

Sandra Sandbye, produsent i Akershus Teater, med den komplette turnélisten. Foto: Akershus Teater.


Etter ønsket om å skape musikkteater for barn fra 3-100 år ble «Olle Bolle – et rockeeventyr» til.
– Troll er rare, de er morsomme, og de finnes overalt. Vi har dem med oss fra vi er små, og selv om vi vet at de sprekker i solen, er vi fortsatt litt redde for å bli til stein hvis vi møter dem, forteller Sanda Sandbye.
– Vi ville lage en forestilling som kunne samle hele familien, og som var akkurat passe rampete til at også pappa ville være med. Og så ville vi si noe om å være annerledes på en upedagogisk og rocka måte. Et planlagt publikumsfrieri basert på trollkjendisen Olle Bolle og hans nokså rocka og rare familie, sier hun og smiler.

Mor og Olle Bolle. Foto: Lars Opstad.


– Alle kule trollunger er invitert til en morsom og rocka familieforestilling om utfordringene med å begynne i barnehagen når man har hale, sier Sandbye.
I ensemblet finner vi Ghopi Prabaharan, Markus Scarth Tønseth, Eivind Alexander Fossland (trommer), Peder Opstad (bass) og Iver Bjurgren (gitar), som også har skrevet all musikken til stykket.
Bo Anders Sundstedt har regi, og manus er skrevet av Opstad og Sundstedt.
Maskedesign er ved Maria Zahl, koreograf er Torunn Wold, scenografi ved Gjermund Andresen og Martin Myrvold har lysansvaret.
Akershus Teater er regionteatret for Akershus, og produserer forestillinger for barn og unge i hele fylket med utgangspunkt i Lillestrøm hvor teatret har sine lokaler.

Ghopi Prabaharan.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

desember 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Facebook

populær