Se oss i sosialt media

ARTISTOMTALE

Har ikke avlyst Kurt Nilsen-julen: Håper tiltakspakke skal berge turneen

Publisert

den

Jan Fredrik Karlsen, manager for julekonsertkongen Kurt Nilsen, sier han venter spent på hva den nye tiltakspakken, som er varslet om kort tid, vil bringe.

– Det tror jeg veldig mange av arrangørene av de større juleturneene gjør, sier Karlsen.
Der blant andre Sissel Kyrkjebø meldte allerede tidlig i september at julens konserter var avlyst, står Kurt Nilsens 26 konserter store juleturné fortsatt ved lag og billettsalget er fortsatt åpent.
Kurt gjorde sin første julekonsert i 2010, og siden har det fortsatt.
– Vi har valgt enn så lenge å ta kulturministeren på ordet og gjøre som planlagt, for å ta vare på næringskjeden rundt artisten. Vi ønsker å være tro i tjenesten. Det fordrer at denne tiltakspakken gjør oss økonomisk i stand til det, sier Karlsen.
En vanlig jul opptrer Kurt Nilsen for rundt 50.000 publikummere i kultur- og konserthus. Det er Norges største juleturné, ifølge manageren – og det er totalt 17 personer i band og crew som trår til for å gi publikum julestemning.
Med dagens smittevernregler så vil man spille for drøyt ti prosent av dette – med 5.200 publikummere totalt. Det gir et millionunderskudd, med mindre Regjeringen kommer på banen.
– Kommer tiltakspakken, så reiser vi ut på landeveien. Jeg håper på julaften to måned på forskudd, sier Jan Fredrik Karlsen videre.
I tiden etter at koronapandemien meldte seg, og avlysningene for våren og sommeren ble et faktum, satte mange artister og apparatet rundt sin lit til at julekonsertene ville berge dem.
Bransjen håpet at publikumsantallet ville øke fra 200 til 500, men den nyeste smittebølgen senket håpet. Flere i bransjen har tatt til orde for at steder med sittepublikum og kontrollert gjennomføring burde få øke antall publikummere.
Jan Fredrik Karlsen sier at Kurt Nilsens julekonsert-opplegg gjør alle smitteverntiltak, og følger myndighetene. Samtidig er han klar på at man for eksempel i Oslo Spektrum kunne hatt flere kohorter, der ingen av gruppene hadde trengt å komme i kontakt med hverandre.
– Det er forståelig at myndighetene er generaliserende, men kanskje de kunne hørt på at det finnes flere mulige måter å gjøre dette på? En hel bransje med stor kunnskap om dette står klar til å gi dem det de ønsker – om myndighetene ønsker det, sier han. (NTB)

Kurt-manager Jan Fredrik Karlsen sier Kurt Nilsen og i alt 17 personer legger ut på landeveien for julekonsertturné dersom det kommer økonomisk støtte fra Regjeringen. Foto: NTB.


 

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

populær